Bred Binder (©AFP)
Bred Binder (©AFP)

Binder izrasta u sprint specijalistu, Banjaja kaznio Milerovu grešku i prišao Becekiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 16:44

Drugi trijumf južnoafričkog

U glavnim trkama nije bio ni blizu podijuma, u sprintu već ima dve pobede! Bred Binder polako izrasta u specijalistu novog formata Moto GP trke. Posle Argentine, južnoafrički vozač odneo je pobedu i u sprint trci u Herezu.

Vozač KTM rejsinga je kroz cilj prošao četiri desetinke pre drugoplasiranog Frančeska Banjaje, a na postolju se našao još i Binderov timski kolega Džek Miler.

Izabrane vesti

Trka je, inače, imala dva starta, s tim da se posle prvobitnog već u drugoj krivini dogodio veliki incident koji je izazvao Franko Morbideli pošto je izgubio kontrolu nad motorom i sa staze izbacio Aleksa Markeza, Augusta Fernandeza i Marka Becekija. Trka je prekinuta i svi vozači dobili su priliku da krenu ispočetka.

Popravni su najbolje iskoristili Miler i Binder (mada su i prethodno odlično krenuli), krenuli su furiozno i vrlo brzo se izdvojili. Aleš Espargaro, koji je trku počeo sa pol pozicije, ekspresno je pao na treću poziciju, a nije mnogo prošlo, Frančesko Banjaja i Horhe Martin bacili su ga na petu. Na kraju je, u petom krugu, sleteo sa staze i ostao bez bodova.

Duo KTM rejsinga dugo je predvodio kolonu, Miler je bio taj kojem su tokom većeg dela trke ostali vozači gledali u leđa, ali ga je u devetom krugu Binder pretekao i do kraja odbranio prvu poziciju. Milera je na kraju pretekao i Banjaja, koji je sve vreme borbu dvojice vozača austrijskog tima pratio iz senke, iskoristio je Džekovu grešku u šestoj krivini poslednjeg kruga i odneo devet poena.

U generalnom plasmanu ima ih 62, tri manje od lidera Moto GP šampioanta Marka Becekija, koji je sprint trku u Španiji završio na devetom mestu sa samo jednim osvojenim bodom. Treći je Maverik Vinjales sa 48 bodova (danas završio na sedmom mestu). Prošlogodišnji vicešampion Fabio Kvartararo ostao je praznih ruku pošto je završio na 12. mestu. Odlično je otvorio trku, sa 16. skočio na 8. mesto, ali ga je prekid u potpunosti poremetio i u ponovljenom startu nije uspeo da pronađe isti ritam.

Aleks Rins je takođe podbacio. Pre dve nedelje je osvojio Veliku nagradu Amerike, danas je kroz cilj prošao 13.


tagovi

Moto gpMoto GPDžek MilerFrančesko BanjajaFabio Kvartararo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara