"Bobi Braun"
"Bobi Braun"

Bobi Braun: NBA? Trenutno me ne interesuje

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.13. | 14:13

Najbolji igrač prvog dela Evrolige ne razmišlja o odlasku iz Montepaski Sijene

 

Bobi BraunDefinitivno najkorisniji igrač dosadašnjeg dela Evrolige Bobi Braun je u intervjuu za Gazetu delo Sport odbacio mogućnost da napusti redove Montepaski Sijene i vrati se u najjaču košarkašku ligu na svetu. 
NBA? Čuo sam nešto o tome. Međutim, ja sam igrač Sijene, presrećan sam u klubu i rado bih ostao ovde. Na početku sezone trebalo mi je malo vremena da se naviknem na način igranja u Seriji A, a sada želim da budem lider ove ekipe. Dolazak u Montepaski bio je pravi izbor za mene“, rekao je Braun.  

Izabrane vesti

Američki plejmejker je do sada u Evroligi imao indeks korisnosti 20,50, prosečno je postizao 21 poen po utakmici i beležio 5,92 asistencije, čime je zaslužio epitet jednog od najboljih košarkaša Evrope. 
Ovo je klub sa tradicijom, klub koji uvek želi da pobedi, što se poklapa sa mojim načinom razmišljanja. Ovo je najbolji tim za koji sam igrao u karijeri, uključujući i NBA. Ovde se osećam kao kod kuće“, dodao je 28-godišnji plej, a kako i ne bi, kada je u TOP 16 fazi već dva puta bio heroj tima, u pobedama nad Makabijem na svom terenu, a posebno u susretu sa Ulkerom, kada je ubacio 41 poena i imao indeks korisnosti 50. 
Volim ovaj grad, klub i navijače. Hoću da igram u ekipi gde sam jedan od glavnih igrača u rosteru. Jednostavno, ne želim da budem igrač koji ulazi sa klupe. Ipak, još uvek je rano da razmišljam o budućnosti, sada samo hoću da se posvetim utakmicama koje me čekaju ove sezone“, zaključio je Braun

Bobi Braun je karijeru započeo u berlinskoj Albi, a zatim je igrao za Sakramento Kingse, Minesotu Timbervulvse, Nju Orleans Hornetse, Los Anđeles Kliperse, Aseko Prokom, grčki Aris i Oldenburg, a u Montepaskiju je od ove sezone. 

Tim iz Sijene se u TOP 16 fazi nalazi u grupi F zajedno sa Himkijem, Kahom Laboral, Barselonom, aktuelnim šampionom Olimpijakosom, Makabijem, Bešiktašom i Ulkerom.

Ekipa Luke Bankija trenutno se nalazi na deobi prvog mesta sa dve pobede, koliko imaju Himki i Kaha Laboral. 

(FOTO: menssanabasket.it)


tagovi

Bobi BraunEvroligaSijena Montepaski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara