"Leo Vesterman i Bogdan Bogdanović"
"Leo Vesterman i Bogdan Bogdanović"

Bogdanović: Sada smo pokazali koji tim je bolji

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.06.13. | 02:39

"Uspeli smo da pobedimo Zvezdu u četiri utakmice, odigrali smo dosta motivisano od početka do kraja i videlo se da smo mnogo više želeli pobedu u ovoj utakmici. Dali smo svaki atom snage da pobedimo večeras", dodao je Nikola Milutinov tokom slavlja u svlačionici

Leo Vesterman i Bogdan BogdanovićTokom cele finalne serije plej-ofa Superlige Srbije postojao je po jedan igrač koji je manje ili više iskakao u prvi plan. U prvom meču to je bio Dragan Milosavljević, u drugom Davis Bertans. Heroj trećeg meča bio je Igor Rakočević, a četvrtog Bogdan Bogdanović, novopečeni reprezentativac Srbije. Ovaj 20-godišnji košarkaš Partizana sa nekoliko ključnih trojki i šuteva iz veoma teških pozicija doprineo je velikoj pobedi i overavanju 12. uzastopne šampionske titule.
“Iza nas je jako teška sezona. Izborili smo se da nastavimo tu tradiciju, tu istoriju. Baš kao i 2007. i 2009. kada je bilo 2:1, a onda smo uzeli titulu na gostujućem terenu. Velika pobeda za nas, veliki uspeh za nas. Nadam se da ćemo ostati na okupu i sledeće godine, to bi nam jako puno značilo. Vidite da igramo jako dobro. Možda nam je trebalo puno vremena da se uigramo, imali smo određene pritiske raznih ljudi... Čestitam ekipi“, rekao je Bogdanović tokom slavlja u svlačionici.

Supertalentovani bek crno-belih rekao je da je poraz u trećoj utakmici došao kao posledica opuštanja.
“Nešto slično se dogodilo i posle osvajanja ABA lige, kada smo se opustili, jer smo mislili da ćemo lako da ih dobijemo kod kuće, pred svojim navijačima. Oni su se tada skupili i odigrali odlično, ali mi smo danas pokazali ko je bolji, u stvari. Naš kvalitet, kontre, jaka odbrana, zadržali smo ih na ispod 30 poena tokom prvog poluvremena. Ne bih znao šta da kažem više“.

Izabrane vesti

Nikola MilutinovTakođe vrlo mladi prvotimac, Nikola Milutinov, bio je pun utisaka posle velikog uspeha.
“Pre svega, čestitao bih saigračima na velikom uspehu. Uspeli smo da pobedimo Zvezdu u četiri utakmice, odigrali smo dosta motivisano od početka do kraja i videlo se da smo mnogo više želeli pobedu u ovoj utakmici. Dali smo svaki atom snage da pobedimo večeras. Hteli smo to da učinimo pred našim navijačima, nismo uspeli, ali smo uspeli da se iskupimo na pravi način“, rekao je Milutinov.

Mladi centar je u ovoj utakmici dobio značajniju minutažu u odnosu na prethodne tri.
“To je prvenstveno zbog toga što su Gagić i Musli imali po tri lične greške u prvom poluvremenu. Ja sam dao svoj maksimum da pomogne ekipi“, dodao je, sa osmehom na licu.

Momak koji će krajem decembra napuniti 19 godina istakao je da mu je duel sa Raškom Katićem jako teško pao.
“Raško je mnogo iskusniji igrač od mene i morao sam da dam 300 odsto svojih mogućnosti kako bih izašao na kraj sa njim. Sigurno nije bilo težeg igrača za čuvanje od njega. Mnogo je iskusan i mnogo dobar igrač. Morao sam da učinim sve što je u mojoj moći da ga zaustavim“.

Milutinov je otkrio i kakvi su planovi za blisku budućnost.

“Sada ću odmoriti dan-dva, pa onda da odradim to Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom i onda da odmorim. Nadam se da ću osvojiti zlato kao što sam to uradio ovde, bio bih jako zadovoljan“, zaključio je mladi reprezentativac Srbije.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Bogdan BogdanovićKK PartizanKošarkaška SuperligaNikola MilutinovFK Partizanplej-ofSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara