""
""

Borac uplašio Partizan, Hečer se vratio i vodio do pobede

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.05.17. | 21:16

Amerikanac postigao 19 poena, Birčević 17. Čačani minut pre kraja prišli na minus jedan, ali nisu imali snage za više

Košarkaši Partizana nastavili su sa pobedama, ali i sa ne baš kvalitetnim partijama u MOZZART Superligi. Ekipa Aleksandra Džikića pobedila je u hali Pionir čačanski Borac sa 93:87 u utakmici petog kola domaćeg šampionata i nastavila poteru za neporaženom Crvenom zvezdom.

Izabrane vesti

Ovo je crno-belima bila četvrta pobeda u Superligi, dok su Čačani upisali treći poraz.

Dobra vest za navijače i stručni štab Partizana, osim pobede, je ta da se najbolji strelac Vil Hečer vratio na teren posle pauze zbog povrede skočnog zgloba. Sa druge strane, u timu nije bilo drugog Amerikanca Džamonta Gordona.

Kao i na prethodne tri utakmice, ekipa Partizana je praktično celo prvo poluvreme bacila u bunar, a nešto kasnije dozvolila Borcu da ode čak i na plus devet (41:50). Igra u odbrani ponovo nije bila na visini zadatka, ali su se u nastavku probudili Stefan Birčević, Vil Hečer i Branislav Ratkovica.

Na drugoj strani, kod Čačana su se posebno istakli Radonjić, Todorović i iskusni Marko Marinović.

Košarkaši Partizana su u završnici treće četvrtine uspeli da preokrenu i preuzmu vođstvo. Otišao je domaćin na plus devet (82:73 u 35. minutu) zahvaljujući pre svega Hečeru, ali onda su crno-beli ponovo spustili gard i Borac se vratio u igru.

Prilično lako su gosti u finišu utakmice uspeli da smanje zaostatak na samo jedan poen (86:85), ali je u penal završnici Partizan ipak bio smireniji i uspeo da odbrani pobedu.

Pobedu koja deluje kao rutinska, ali svakako ne može da zadovolji ambicije crno-belih, mada je jasno da ima vrema da se podigne forma do plej-ofa.

Hečer je utakmicu završio sa 19 poena, po dva manje postigli su Stefan Birčević i Branislav Ratkovica. Kod Borca je najbolji bio Marko Radonjić sa 22 poena, Marinović je ubacio 12.

MOZZART Superliga, peto kolo

Petak
FMP - Spartak 101:52

Subota:
Vršac - Crvena zvezda 76:94
Mega Leks - Dinamik 75:86
Partizan - Borac 93:87

(FOTO: MN Press)


tagovi

Branislav RatkovicaJadranska ligaKK Borac ČačakMarko MarinovićFK PartizanStefan Birčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara