"Konkurencija - Dauda i Đurđević"
"Konkurencija - Dauda i Đurđević"

Borba za prvi tim Vitesea: Đurđević ili Dauda?

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.15. | 17:31

Tehnički direktor Vitesea Mohamed Alah nada se eksploziji napadača pridošlih iz Superlige iako debitantska sezona u Holandiji nije bila baš savršena

Konkurencija - Dauda i Đurđević

Postoji taj običaj u Srbiji da se svaki gol u prvenstvu Holandije omalovažava tvrdnjama da se u Erediviziji odbrana maltene ne igra. Ali Uroš Đurđević i Abiola Dauda su osetili i drugu stranu medalje, pa debitantsku sezonu u Viteseu ne mogu da nazovu uspešnom. Ali to ne znači da su ih u Arnemu već zaboravili. Iako bi se tako nešto dalo naslutiti na osnovu brojki.

Izabrane vesti

Nekada udarna igla Crvene zvezde Abiola Dauda je naime imao sasvim solidnu prvu polusezonu, postigao je šest golova, namestio još četiri, ali je proletos odigrao samo jedan ligaški meč u žuto-crnom dresu. Za Đurđevića je pak sve vreme bila rezervisano mesto na klupi, pa je u Erediviziji odigrao svega 318 minuta.

Ali tehički direktor Vitesea Mohamed Alah insistira na tome da žure svi oni koji tvrde da su dvojica napadača pridošlih iz Superlige šansu u Holandiji već prokockali. Naprotiv.
"Svaki igrač u našem sastavu ima vrednost. Ne mislim da je preterano čudno što je Dauda igrao toliko koliko je igrao s obzirom na to da je ispred sebe imao sjajnog napadača u liku Bertranda Traorea", počeo je Alah da obrazlaže situaciju Nigerijca, koji bi ubuduće trebalo da ima mnogo veći uticaj na igru ekipe.

Jer Traoreu je istekla pozajmica iz Čelsija i po svemu sudeći neće ostati u Arnemu. Međutim daleko od toga da je Daudi samim tim zagrantovano mesto u startnih 11.
"Imamo još jednog napadača - Uroša Đurđevića. A on se odlično razvija", upozorava Alah na konkurenciju u liku nekada mladog reprezentativca Srbije i Rada.

(FOTO: Action Images/Star Sport)


tagovi

ViteseUroš ĐurđevićHolandijaEvropaEredivizijaBertrand TraoreAbiola Dauda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara