"Ožiljci su skinuti sa neumornog Leona"
"Ožiljci su skinuti sa neumornog Leona"

Borkovićev "leon" spreman da zagrebe nemačku srećku

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.16. | 09:49

„Automobil je spreman, a ja se nadam da ću konačno prekinuti maleroznu seriju i uzeti nove bodove u Nemačkoj“, kaže Dušan Borković uoči nove runde TCR šampionata

Ožiljci su skinuti sa neumornog LeonaDobre vožnje, izuzetna vremena, ali i mnogo loše sreće u predhodnih nekoliko trka mučili su Dušana Borkovića. Tako je to bilo i na Salcburgringu, pa je "seat leon” ponovo morao na temeljnu rekonstrukciju mehanike i limarije. Dobra vest je da su radovi na vozilu gotovi, i da su uklonjene posledice izletanja na stazi Salcburgring. Dakle sve je gotovo uoči novog trkačkog TCR vikenda koji je pred nama. Borković kreće put nemačke sa potpuno revitalizovanim vozilom, uz puno nade da će se reća vratiti, a trud i dobre vožnje konačno isplatiti. 

„Automobil je spreman, a ja se nadam da ću konačno prekinuti maleroznu seriju i uzeti nove bodove u Nemačkoj. I dalje nema kalkulacije kod mene, nisam spreman da se sklanjam drugim vozačima, ali mi je krajnji cilj da završavam trke i ponovo počnem da prikupljam bodove. Ono što me malo brine u ovom trenutku jste da smo i definitivno utvrdili da je moj 'seat' za čak 8 do 9 km/h na pravcima bio sporiji od ostalih 'seata" i na timu je da utvrdi zbog čega je tako, a ja ću kao i uvek dati sve od sebe"- rekao je Borković.

Izabrane vesti

Da podsetimo da je Borković u Salcburgu posle kontakta sa Džejmsom Nešom, izleteo sa staze pri brzini od 254 km/č, i da je tom prilikom svom silinom bočnom stranom vozila udario u odbojni zid koji se nalazi iza šljunkom posutog pojasa pored staze. Ako se sve to ima u vidu onda se mora priznati da je vrhunski uspeh mađarskog B3 rejsing tima izvanredan napor koji je uložen na sanaciju oštećenja i pripremu vozila koje je već isprobano od strane Dušana Borkovića.

(FOTO:PR TEAM)
 


tagovi

TCRDušan Borković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara