""
""

Borusija Dortmund 2016-2026: Za 9.000.000 evra stiže golman koji će rešiti sve probleme

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.16. | 12:34

Velika želja Arsena Vengera i Jirgena Klopa će najverovatnije završiti na Vestfalenu

Borusija Dortmund je - ne svojom voljom - očerupana prethodnog leta kada je ostala bez tri stuba igre: Henrika Mhitarjana, Matsa Humelsa i Ilkaja Gundogana. U Dortmundu su opet bili prinuđeni da praktično prave novi tim.

Izabrane vesti

Svakog leta ostanu bez nekog od najboljih i svaki put uspeju da iz šešira izvuku neko čarobno rešenje poput Julijana Vajgla, Kristijana Pulišića, Mikela Merina, Rafaela Gereira, Emrea Mora, Feliksa Paslaka, Usmana Dembelea… Sada Milioneri imaju mnogo talentovan tim koji bi ako ostane na okupu nekoliko godina, opet mogao da bude u samom vrhu evropskog fudbala i da stane na put Bajernovoj dominaciji u Nemačkoj.

Za sledeće leto su već kaparisali Omera Topraka iz Leverkuezna kao stub odrbane, a na kraju sezone bi mogli da dobiju pojačanje i na gol-liniji. Iako 25-godišnji Roman Burki za sada solidno odrađuje posao umesto Vajdenefelera kojeg je istisnuo iz tima, klub iz Dortmunda ozbiljno razmišlja o dovođenja Tima Horna iz Kelna.

Ovaj 23-godišnji čuvar mreže nije više samo talenat jer je već petu sezonu je standardan na golu Kelna, a treću u Bundesligi. Odavno je ovaj Nemac na meti Asena Vengera koji ga je snimio još dok je za Keln branio u Cvajti, a prethodnog proleća ga je želeo i Jirgen Klop u Liverpulu. Na kraju je Klop ipak doveo Hornovog vršnjaka Karijusa iz Majnca.

Sada se prostor otvorio Borusiji, piše Bild. Nemački dnevnik piše da je Borusija veoma zainteresovana za Horna jer se od Burkija očekivalo više. Tačnije, Kelnov prvotimac je prva meta Milionera za gol-liniju. I ima otkupnu klauzulu vrednu 9.000.000 evra. Koja važi do maja 2017. godine. Ako Borusija do maja pošalje pomenutu sumu, Keln će biti nemoćan. Naravno, sve zavisi od igrača, ali i Horn je u prethodnom periodu između redova poručivao da je spreman za veći izazova i jači klub. Borusija je idealna prilika. Samo da Horn kaže “da” i da žuto-crni za 9.000.000 evra aktiviraju otkupnu kaluzulu…

Što znači da bi Tomas Tuhel dobio golmana za narednu deceniju. Uz Mora, Dembelea, Vajgla, Paslaka, Pulišića, Gereira, Merina, Gintera, te nešto starije Gecea, Širlea i Bartru to je tim koji bi mogao da nadmaši slavu one Klopove generacije. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Timo HornNemackaKelnEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara