"Kapiten Šmelcer sa zastavicom za meč Borusija - Monako"
"Kapiten Šmelcer sa zastavicom za meč Borusija - Monako"

Borusija: Hteli smo da istupimo iz Lige šampiona!

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.04.17. | 10:03

Pominje se i Merkelova...

Kapiten Šmelcer sa zastavicom za meč Borusija - MonakoStresni danu u Dortmundu. A mogli su da budu još dramatičniji, da su čelnici Borisije povukli radiklani potez posle napada na klupski autobus, a pogotovo posle naredbe UEFA da prvi susret četvrtfinala Lige šampiona protiv Monaka mora da se odigra samo dan pošto su životi igrača i stručnog štaba Milionera bili ugroženi.

Podsetimo, tri bombe su eksplodirale u neposrednoj blizi autobusa koji je vozio nemački tim ka stadionu „Vestfalen“, tom prilikom je povrede ruke zadobio štoper Mark Bartra, ali ni to nije najgore što se desilo ekipi Tomasa Tuhela, koja je ostala zgrožena inicijativom iz Niona da na teren istrči već narednog dana. Praktično, u stanju šoka.

Izabrane vesti

Zbog svega toga...
Na kratko smo razmišljali o tome da u potpunosti napustimo Ligu šampiona! Onda smo shvatili da bi to, zapravo, bila pobeda onih koji su nas napali“, rekao je za Špigel Hans Joakim Vacke, generalni direktor Borusije Dortmund.

Vacke i MajcajerOn je za ugledni dnevnik potvrdio da je posle napada telefonom kontaktirao kanclearku Angelu Merkel i ministra unutrašnjih poslova Tomasa de Majcajera.
„Ovo je bio više napad na Saveznu republiku Nemačku, nego na naš klub“.

Od ideje da se istupi iz Lige šampiona se, ipak, odustalo. U prvom planu je lopta.
Ako se bilo koji fudbaler Borusije nije osećao sposobnim da igra u sredu mogao je to da kaže treneru. Svima sam rekao da će, bilo ko da se odlučio na taj korak, imati sa naše strane razumevanje i podršku. A niko nije hteo da odbije da igra. Zato sam posle meča u svlačionici svakom igraču stisnuo ruku i čestitamo na partiji. Zahvalio sam im u ime Borusije što su uopšte istrčali na teren pod jakim stresom i emocijama, a sve u ime odbrane naših demokratskih sloboda“, dodao je Vacke.

Monako je u prvoj utakmici četvrtfinala slavio 3:2, a revanš je na programu u sredu od 20.45 na stadionu „Luj Drugi“.

(FOTO: Action images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaHans Joakim VackeLiga šampionaNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara