""
""

Božović sigurno na klupi protiv Čukaričkog, ali šta je zapisao Mažić?

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.15. | 17:28

Isključenje Zvezdinog trenera protiv Borca u Kupu Srbije ne povlači suspenziju u narednom prvenstvenom meču, što ne znači da je bezbrižan

Pravi mali perfomarns je Miodrag Grof Bežović imao na aut liniji kada mu je postalo jasno da Zvezdi sledi debakl protiv Borca. Zvezdin trener je ušao u verbalni sukob sa sudijama, a Milorad Mažić se nije mnogo premišljao i pokazao mu je put u svlačionicu.

Izabrane vesti

Božović nije želeo da se povinuje odluci glavnog arbitra, dobrih pet minuta je sedeo na klupi trvdoglavo odbijajući da napusti tereni u pojedinim trenucima podsetio na bivšeg trenera košarkaša Partizana, Duška Vujoševića. Na kraju je ipak morao da ispoštuje odluku Mažića i napustio je teren.

Isključenje protiv Borca ne povlači za sobom automatsku suspenziju za naredni meč jer je kup takmičenje pod ingerencijama FSS, a prvenstvo pod patronatom Zajednice superligaša. To znači da će Božović sigurno sedeti u nedelju na klupi protiv Čuakričkog u gostima.

Međutim, pravila i procedure ne garantuju Božoviću potpunu sigurnost.
“Prvo čekamo da delegati i sudije dostave izveštaje sa utakmice. Posle, taj izveštaj prosleđujemo Disciplinskoj komisiji, a ona odlučuje da li ima elemenata za pokretanje postupka i izricanje dalje kazne”, kaže predsednik Takmičarske komisije FSS, Blagoje Milošević.

Sada je na službenim licima sa utakmice da dostave izveštaj i u odnosu na ono što piše o njemu, biće doneta odluka da li ima razloga za pokretanje postupka. Na sličan način je tromesečna suspenzija izrečena Nenadu Lalatoviću zbog njegovog nesportskog ponašanja ne meču sa Radničkim u Nišu. Ako bi kojim slučajem Božovičć bio predmet disciplinskog postupka, a potom i kažnjen, onda bi suspenzija važila za mečeva Superlige Srbije.

Ipak, Lalatovićev slučaj je retkost. Realno gledajući, prigovaranje i svađa sa sudijama su deo standardnog folklora trenera u Srbiji od kojeg Božović ne odskače. Ukoliko delegat utakmice ili sudija Mažić ne stave u izveštaju da je došlo do incdenta većih razmera, Zvezdin trener može da bude miran… 

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaMiodrag Grof BožovićMilorad MažićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara