"Andre Grej"
"Andre Grej"

Brajton u 93. do 100 odsto, Brentofrd da i ne pomišlja na prodaju Greja, Derbiju se ne sme verovati

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.08.15. | 17:56

Ovnovi nastavljaju da serviraju gorke pilule svojim navijačima, Notingem Fotrest preokrenuo, Midlzbro silan

Andre Grej

Jedini klub u Čempionšipu koji posle nekompletnog drugog kola ima dve pobede u dva meča je Brajton od kojeg je to malo ko očekivao. Ako je pobeda na otvaranju protiv Notingema mogla da se očekuje, onda je današnji trijumf nad Fulamom u gostima iznenadio i Brajtonove pristalice. Do pobede su došli golom iz penala u 93. minutu i ostavili Fulam na jednom osvojenom bodu u dva kola.

Izabrane vesti

Hemed je pogođenom prečkom najavio da je Brajton došao po pobedu na Krejven Koridž, a Baldok golom za vođstvo dao i konkretne dokaze. Ipak, Fulam je u finišu poluvremena uspeo da izjednači posle pravog projektila Toma Karnija. Kada je izgledalo da će meč biti završen bez pobednika, Šon Hačinson je napravio glupost i skrivio penal koji je Hemed u 93. minutu pretvorio u gol. Brjaton je za sada prva faca Čemionšipa…

Ako Brentford ima ikakve namere da opet pokuša napad na plasman u Premijer ligu, onda ne sme ni da pomišlja na prodaju Andrea Greja o čijem transferu i prodaji za 11.000.000 evra se spekulisalo cele nedelje. Grej je u prošlom kolu bio junak povratka od 0:2 do 2:2 protiv Ipsviča, a danas je bio režiser preokreta za trijumf od 4:2 na gostovanju Sitiju u Bristolu. Dva puta je domaćin vodio i dva puta je Brentford stizao do izjednačenja. Prelomni detalj je bio isključenje Frimena u 35. minutu, posle čega je Brentford predvođen asistentom i strelcom Grejom stigao do potpunog preokreta i prve pobede u sezoni.

Ako su Brajton i Brentford pozitivno iznenadili svoje navijače, onda je Derbi definitivno najveće razočarenje. Pogotovo posle nedavnog ispadanja u Liga kupu od Portsmuta. Jedan od favorita za plasman u Premijer ligu je odigrao samo 1:1 kući protiv Čarltona koji najavljuje da bi mogao mnogima da pomrsi konce. Pojačan zvučnim imenima iz Premijer lige, Derbi je jedva uspeo i bod da izvuče pošto su gosti vodili golom Tonija Vota kojem je to bio treći pogodak na tri utakmice. Ipak, Kris Martin je uspeo da poravna rezultat i pokaže koliko je važan za ovaj tim i koliko bi njegov odlazak o kojem se šuška bio veliki udarac.

Kao so na ranu navijačima Derbija je stigla vest da je najveći rival Notingem Forest preokretom stigao do pobede od 2:1 protiv Roterama. Ipak, zasluženog preokreta s obzirom da su Šumari bili mnogo bolji tim u utakmici u kojoj je Henri Lensburi verovatno poslednji put nosio kapitensku traku ovog tima.

Najubedljiviji trijumf je ostvario Midlzbro koji je na krilim dvostrukog strelca Kikea pregazio Bolton sa 3:0 i najavio da će ove sezone voditi možda i glavnu reč u ligi za osvajanje nekog od prva dva mesta.

Bez Rudija Gesteda, sa indisponiranim Džordanom Roudsom koji se nada odlasku, Blekburn nije ni mogao da se nada više od remija u gostima protiv Hadersfilda. Pojačanja su neophodna Roversima ako žele da budu u konkurenciji za Premijer ligu. 

ČEMPIONŠIP, drugo kolo

Subota

Barnli – Birmingem 2:2 (0:1)
/Kin 52, Tejlor 81 – Toral 10, Kediz 63/

Bristol Siti – Brentford 2:4 (2:2)
/Kođija 2, Vajbraham 23 - Džadž 9, Vilijams 43 autogol, Grej 60, Hofman 71/

Derbi Kaunti – Čarlton 1:1 (0:0)
/Martin 68 - Vot 48/

Fulam – Brajton 1:2 (1:1)
/Karni 43 - Baldok 30, Hemed 90+3 penal/

Hadersfild – Blekburn 1:1 (1:0)
/Vels 10 - Delfuneso 60/

Ipsvič – Šefild 2:1 (1:1)
/Sirs 21, Smit 53 - Valas 19/

Midlzbro – Bolton 3:0
/Fabrini 7, Kike 17, 32/

Milton Dons – Preston 0:1 (0:1)
/Galaher 28/

Notingem – Roteram 2:1 (1:1)
/Mils 45+2, Antonio 61 - Kolins13/

18.15 Kvins Park – Kardif

Nedelja

13.00 Vulverhempton – Hul
16.00 Reding - Lids

(FOTO: Action images)


tagovi

Toni VotŠefild VenzdejPreston Nort EndNotingem ForestKris MartinHadersfild TaunFulamEvropaEngleskaDerbi kauntiČempionšipBrentfordBrajtonAndre Grej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara