Miomir Kecmanović (Reuters)
Miomir Kecmanović (Reuters)

Rud razoružao Kecmanovića u drugom kolu Madrida

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 23:13

Srpski teniser osvojio samo pet gemova protiv šestog tenisera sveta i momka koji je nedavno podigao pehar u Barseloni

Nije imao Miomir Kecmanović sreće na žrebu mastersa u Madridu koji ga je već u ranoj fazi, nakon što je izbacivši Kineza Žanga, spojio sa petim nosiocem i specijalistom za šljaku Kasperom Rudom. Kao i prošle sezone u finalu Eštorila, Norvažanin je bio nerešiva enigma za srpskog tenisera, od kojeg se, u drugom kolu mastersa u prestonici Španije, ipak očekivao jači otpor - 0:2 (4:6, 1:6).

Krajem 2023. ispao je Rud iz društva najboljih deset tenisera planete, zatim se u martu mesecu tamo vratio, a onda je od Monte Karla gde je igrao finale počeo njegov apsolutni preporod. Iako je poražen od Stefanosa Cicipasa, Norvežanin je već naredne nedelje u Barseloni, upravo servirajući osvetu Grku, podigao prvi peha u karijeri jači od ATP 250. Na tom talasu, novopečeni šesti igrač sveta nastavio je i u madridskoj magičnoj kutiji.

Izabrane vesti

Kecmanović je čak bolje otvorio meč, poveo sa 2:0, ali ga je u nastavku susreta servis potpuno izneverio, a Rud do kraja seta napravio čak tri brejka. Srpski teniser jednostavno nije imao odgovor na moćne forhende, te čitav arsenal oružja koji je povremeno rival začinjavao sraćenim lopticama. Naredni set, Rud je dobio za manje od pola sata pa mu je za plasman u treće kolo i zakazivanje okršaja sa Kameronom Norijem bilo neophodno svega 74 minuta.

Kecmanović jeste pobeđivao Ruda 2019. godine na Next Gen turniru, kao i u kineskom Žuhaiju kada mu je Skandinavac nakon izgubljenog prvog seta (6:2) predao meč. Međutim, između 2019. i 2023. nisu se susretali, a od starta prošle sezone skor u međusobnim okršajima je 2:0 za dvostrukog finalistu Rolan Garosa.



tagovi

Miomir KecmanovićATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara