""
""

Bran rekao zbogom Evropi

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.17. | 20:14

Sarpsborg i Stremsgodset će u poslednjem kolu odlučiti o poslednjem učesniku kvalifikacija za Ligu Evrope

Bliži se završnica sezone u Norveškoj, a jedna dilema otklonjena je u pretposlednjem kolu. Bran je ostao bez kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je izgubio sa 2:1 na gostovanju kod Stremsgodseta. Kolo pre kraja Bran ima četiri boda manje od današnjeg rivala koji deli treće mesto na tabeli sa Sarpsborgom.

Izabrane vesti

Stremsgodset je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, a ovo mu je bila osma uzastopna prvenstvena pobeda. Već u četvrtom minutu Markus Pedersen je doveo domaće u vođstvo.

A onda sve do završnice utakmice navijači na stadionu Marijenlist nisu imali šta da vide. U 78. minutu je Erik Uland Andersen duplirao prednost Stremsgodseta, a poraz gostiju, tri minuta kasnije, ublažio je Vega.

Rozenborg je još ranije osigurao šampionsku titulu, a u ovo kolu najtrofejniji norveški klub je na svom terenu pobedio Viking sa 2:0, a golove su dali Niklas Bendtner u osmom i Anders Trondsen pet minuta pre kraja prvog poluvremena. Srpski internacionalac Milan Jevtović odigrao je poslednjih 18 minuta za Rozenborg.

Ekipa Moldea učvrstila se na drugom mestu pobedom na gostovanju Lilestremu. Bilo je 1:0, jedini gol dao je Ibrahima Vađi u 14. minutu. Domaći su mogli da osvoje bod, ali Tagbajumi nije iskoristio penal sedam minuta pre kraja utakmice.

Bitku za Evropu nastavio je i Sarpborg koji je kod kuće savladao Olesund takođe sa 1:0. Ovaj meč odlučio je Patrik Mortensen u 48. minutu.

NORVEŠKA 1 - 29. KOLO:

Nedelja

Kristijansud - Sandefjord 3:2 (2:1)
Lilestrem - Molde 0:1 (0:1)
Rozenborg - Viking 2:0 (1:0)
Sarpsborg  - Olesund 1:0 (0:0)
Stabek - Sogndal 1:1 (1:0)
Stremsgodset -  Bran 2:1 (1:0)
Tromzo - Havesund 2:0 (1:0)
Valerenga - Od Grenland 2:0 (1:0)

(FOTO: Shutterstock)

 


tagovi

VikingStromsgodsetRozenborgNiklas BendtnerMoldeMilan Jevtovićmeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara