""
""

Brašanac uzeo 22 zbog Ilića, Antić ga hvali: Rođeni pobednik, pravi igrač za Betis

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.09.16. | 14:20

Debi, možda, na Mestalji narednog vikenda

Darko Brašanac kao Saša Ilić. To je bila ideja ljudi u Partizanu, pre svih tadašnjeg trenera Gorana Stevanovića, koji je u zimu 2010. u tadašnjem omladincu video naslednika legendarnog kapitena. Momak iz Čajetine, na njegovu i žalost crno-belih, nikad nije ugrozio slavu čuvenog veziste, ali je odlaskom u Betis „ušao“ u njegovu opremu.

Naime, Brašanac je u znak poštovanja prema Saši Iliću odabrao da na poleđini zeleno-belog dresa nosi broj 22. Baš poput njegovog doskorašnjeg klupskog kolege.
Brašanca su više puta tokom karijere pomerali sa pozicije na poziciju, tako da mu ni uloga defanzivnog veznog nije strana. Poseduje kvalitet da igra i na njoj. Jedna od Darkovih vrlina je što je sposoban da se prilagodi različitim zahtevima. Sad je na treneru da uklopi Brašanca u sistem, shvatajući njegove prednosti, a ne nedostatke“, predstavio je španskim medijima jedno od poslednjih pojačanja Betisa Radomir Antić, ugledni srpski stručnjak, posebno cenjen na Pirinejskom poluostrvu.

Izabrane vesti

Darko Brašanac je stigao u Andaluziju u transferu vrednom 1.500.000 evra, potpisao je ugovor na pet godina i od njega se očekuje da ekipi Gustava Pojeta doda onu vrstu borbenosti kakvu je tokom igračke karijere demonstrirao upravo Urugvajac.
Školovan je u Partizanu, gde je dobio takmičarski karakter i sa te strane poseduje mentalitet pobednika, pa će pomoći Betisu. Reč je, generalno, o veznom igraču koji deluje u završnoj trećini terena. Veoma je borben. Rođeni pobednik, bio je i kapiten crno-belih, što znači da je pouzdan“, dodao je Antić.

Posle dva kola Primere Betis ima poraz od Barselone (2:6) i remi sa Deportivom (0:0), a u narednoj rundi, 11. septembra, gostuje Valensiji, što će biti prilika za debi Srbina.
„Siguran sam da Darko može dosta da pomogne ekipi. I dalje je mlad fudbaler, kod njega i te kako ima prosotra za napredak, smatram da je Betis dobio odlično pojačanje. Brašanac će igrama steći poverenje ostatka tima“, završio je Radomir Antić.

Pogledajte kako je protekao jedan od treninga Betisa na kome se vidi i Darko Brašanac

 


tagovi

ŠpanijaRadomir AntićPrimeraEvropaDarko BrašanacBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara