"Keisuke Honda"
"Keisuke Honda"

Brm-Brm: Honda pregazio Zenit i doveo CSKA do trofeja Superkupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.13. | 21:40

Japanac postigao dva gola u pobedi od 3:0 i obradovao Armejce toliko da su mogli da se posvete zadirkivanju saigrača Ahmeda Muse

Keisuke Honda

Kraj bajke Lučana Spaletija i Zenita. Tim iz Sankt Peterburga će, prvi put od kada je Italijan 2009. zauzeo funkciju trenera, godinu završiti bez trofeja, pošto je CSKA nastavio da teroriše rivale u Rusiji i ubedljivom pobedom prigrlio trofej namenjen osvajaču nacionalnog Superkupaa – 3:0 (2:0).

Izabrane vesti

Doduše, tom teroru Armejaca baš je Zenit uspevao da odoli, pa je CSKA na pobedu nad ljutim rivalom čekao još od aprila 2011. godine. U narednih pet mečeva Zenit je tri puta slavio, dva puta nije bilo pobednika, ali su Moskovljani konačno dočekali priliku za osvetu.

Pružio im je momak iz Osake – Kejsuke Honda, koji je predstavljao nerešivu enigmu za formalne goste, s obzirom da se meč igrao u Rostovu na Donu.

Prvo prodor pored trojice previše neodlučnih čuvara i prezican udarac sa ivice kaznenog prostora za vođstvo od 1:0, koje je kasnije duplirao Sergej Ignaševič posle kornera.

Ako je neka suluda nada u čudesni preokret i tinjala u navijačima Zenita ona je i definitivno ugašena u 83. kinutu kada je Honda još jednom potvrdio majstorstvo hladnokrvno plasiravši loptu iza leđa Jurija Lodogina.

Pomenućemo i da se u u startnoj postavi Zenita našlo mesta i za Aleksandra Lukovića, ali je on van igre izašao već u 42. minutu. Milan Rodić je poraz tima posmatrao sa klupe. Hulk nije bio ni u protokolu, dok je Andrej Aršavin na teren ušao u 56. minutu.

Nije vredelo protiv raspoloženih domaćina.

Dobro, nisu baš svi bili raspoloženi. Ahmeda Musu saigrači će sigurno dugo podsećati na "bravuru" protiv Zenita.

(FOTO: Action Images)


tagovi

CSKA MoskvaEvropaKejsuke HondaRusijaSergej Ignaševič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara