"Brnović"
"Brnović"

Brnović: Šta je s tim Englezima, sve im smeta?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.13. | 15:50

"Bojim se da engleske legende i novinari već prave alibije za mogući poraz u Podgorici", smatra selektor Crne Gore

 

BrnovićKonstantne primedbe Engleza na račun lošeg kvaliteta terena, mogućih provokacija igrača i neprijateljskog dočeka navijača prilično je iznerviralo Branka Brnovića. Selektor Crne Gore je uputio nekoliko packi gordom Albionu i motivisao njegove izabranike da obore na pleća nadmenog rivala.
"Čitam u novinama da se mnogi engleski fudbaleri unapred žale na kvalitet terena. Ja koliko znam, Englezi su ti koji su dugi niz godina igrali dugim loptama. Zato stvarno ne znam ko više treba da se žali na teren, oni ili mi koji imamo Vučinića, Jovetića i Bašu, igrače kojima odgovara perfektan teren. Ne znam kako da objasnim sve te primedbe osim da se pred sutrašnju utakmicu očigledno oni više plaše nego mi", rekao je Brnović, a prenose Vijesti.

Na stalna prigovaranja Engleza da ih čeka vreo doček sa tribina, Brnović se na glas pita zbog čega.
“Engleski novinari su odseli u hotelu gde je smeštena naša reprezentacija, sve vrvi od njih. Ali, mi smo otvoreni. Samo ne znam kako bi naši novinari mogli da se nađu u hotelu u kojem se nalaze Englezi, ja mislim da je to neizvodljivo".

A na isticanja mnogih legendi engleskog fudbala, između ostalih i nekadašnjeg kapitena Alana Širera da će crnogorski fudbaleri pokušati da isprovociraju i udare Vejna Runija, Brnović je uzvratio argumentima.
"Koliko ja znam, Vejn Runi je prošli put nasrnuo na našeg fudbalera, a ne mi na njihovog. Vučinić i Jovetić tokom meča trpe mnoge udarce od protivničkih fudbalera, pa se nikada ne žale. Bojim se da engleske legende i novinari već prave alibije za mogući poraz u Podgorici, jer kako drugačije objasniti činjenicu da im sve, bukvalno sve unapred smeta", kazao je Brnović.

Na pitanje da li će ponovo obući teget odelo, koje mu je do sada bilo talično, crnogorski selektor je dao zanimljiv odgovor.
"Kada verujete u ekipu onoliko koliko ja verujem, mogu slobodno da obučem trenerku i da budem miran".

Crna Gora ima dva boda više od Engleske posle pet kola kvalifikacija u H grupi.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

Branko BrnovićCrna GoraEvropaKvalifikacije za SP 2014međunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara