"Asistent: Matija Babović"
"Asistent: Matija Babović"

Brodarac sve dalje od evropske elite

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.17. | 18:56

Šampioni Omladinske lige Srbije remizirali u prvom meču sa prvakom Gruzije na svom terenu - 1:1 (1:0)

Asistent: Matija Babović

Omladinci Brodarca nisu uspeli da steknu kakvu-takvu zalihu pred revanš sa gruzijskim šampionom Saburtalom iz Tbilisija sa kojim su remizirali danas u prvom meču druge runde kvalifikacija za omladinsku Ligu šampiona na svom terenu - 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Šteta za mlade momke s Novog Beograda, koji su odigrali besprekorno prvo poluvreme i rešili ga u svoju korist pogotkom Srđana Kočića u 21. minutu. Njega je posle sjajne akcije majstorski poslužio napadač Matija Babović, a mladi vezista je postigao pervenac u elitnom takmičenju.

Ipak, gosti su u nastavku bili nešto bolji, a trenutak nepažnje u odbrani skupo je koštao omladince Brodarca. Nekih desetak minuta pre kraja, rezervista Gulijašvili, koji je ušao s klupe početkom drugog dela, je sve dobro odradio, pripremio idealnu priliku za defanzivnog vezistu gostiju Nikolašvilija, koji je matirao golmana Zdravkovića za konačnih 1:1 u 81. minutu.

Na kraju, rezultat koji sigurno više raduje goste pošto će na svom terenu u Tbilisiju u revanšu za tri nedelje imati prednost gola datog na strani. Ipak, ako je srpskom timu neka uteha to je da je u prethodnoj rundi izbacio izraelski Makabi nakon 1:1 na svom terenu. Pobedili su tamo sa 1:0 u revanšu, pa se sigurno nadaju sličnom scenariju.

Podsetimo, pobednik ovog dvomeča ide u plej-of za omladinsku Ligu šampiona gde će se ukrstiti sa jednom od osam drugoplasiranih ekipa iz Lige šampiona koju igraju omladinci učesnika u seniorskoj konkurenciji (Reala, Barselone, Totenhema, Bajerna...).

UEFA LIGA MLADIH, NOKAUT FAZA, ŠAMPIONI DRŽAVA, DRUGO KOLO

Nedelja:

Šahtjor Soligorsk - Nitra 2:0

Utorak: 
Legija - Ajaks 1:4
Lokomotiva Zagreb - Želejzničar 1:1

Sreda:
Inter - Esbjerg 4:1 (2:1)
Krasnodar - Honved 8:0 (3:0)
Zimbru - Molde 0:0
Sparta Prag - Salcburg 1:4 (1:2)
Brodarac - Saburtalo 1:1 (1:0)

 

(FOTO: MN press)


tagovi

Brodaracmeđunarodni fudbalOmladinska Liga šampionaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara