""
""

Bum-bum-bum-bum! Aleksis X2, Žiru X2 - Tobdžije upucale Crne mačke! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.10.16. | 15:20

Sanderlend se ponadao golom s bele tačke, a onda je usledio uragan od sedam minuta

Arsenalu ni crne mačke ne mogu da izbaksuziraju pohod na vrh Premijer lige! Dok se Tobdžije smeškaju sa engleskog trona, gde će se zadržati bar dok Mančester Siti i Liverpul ne završe sa svojim obavezama, Sanderlend je već posle deset rundi do detalja objasnio zašto je klub koji više ne zaslužuje mesto u elitnom rangu! Ponadali su se igrači Dejvida Mojesa posle gola sa bele tačke da mogu bar do boda kako bi konačno pokrenuli stvari nabolje, u pokušaju da se iskobeljaju iz mulja. Ali, onda je usledio uragan od sedam minuta koji je pokopao sve nade jedinog kluba bez pobede ove sezone - 4:1!

Izabrane vesti

Sančez - puta dva, Žiru - puta dva! I to samo u sedam minuta otkako je ušao na teren. To je bila dobitna formula kojom se Arsen Venger poslužio u ovom meču. Dovoljno za novi iskorak napred, nastavak serije utakmica bez poraza u svim takmičenjima, koja je sada stigla na kotu 14. Sada se s pravom može postaviti pitanje - da li je to ta Arsenalova sezona? Jer, Tobdžije pucaju od samopouzdanja i na terenu deluju kao da ništa ne može da ih zaustavi u ostvarenju zacrtanih namera. 

Želeli su gosti iz Londona da utakmicu reše sa pola snage, ali ih je arbitar Martin Etkinson naterao da ipak dodaju gas i sve reše u jednom kratkom, ali efikasnom naletu. 

Doduše, sve je moglo da bude rešeno i mnogo ranije, samo da je Etkinson dosudio penal Arsenalu u 60. minutu, kada je u kaznenom prostoru sa dve ruke oboren Sančez. Uprkos očiglednom prekršaju iskusni sudija odlučio se da ne duva u pištaljku, da bi samo pet minuta kasnije domaćinu dodelio kazneni udar i to potpuno opravdano, pošto je Petr Čeh prekratio putanju protivniku i možda je čak imao sreće što nije zaradio direktan crveni karton. 

Gol nade pogodio je Džermejn Defo, ali umesto reakcije Crnih mačaka, usledila je totalna ofanziva Tobdžija, koja je rešena sa tri pogotka. 

Sve se promenilo ono trentuka kada je Olivije Žiru ušao na teren u 69. minutu. Iz prvog kontakta s loptom matirao je golmana Pikforda posle lukave Gibsove asistencije s leve strane. Ali, to je bio samo početak. Tek što su se oporavili od šoka, igrači Sanderlenda morali su ponovo da vade loptu iz mreže. Strelac je i ovog puta bio Žiru, ponovo iz jednog kontakta, s tim što je sada asistencija pripisana Mesutu Ozilu. Furiozni nalet završen je novim pogotkom Sanćeza, koji je posle lepog hica glavom u 19. minutu, još jednom zatresao mrežu i snašao se u jednoj nezgodnoj situaciji. 

Sanderlend je posle deset rundi ostao daleko na dnu tabele, sa tek dva osvojena boda, dok Arsenal sada ima tri boda više od Sitija i Liverpula, koje tek čekaju okršaji sa VBA, odnosno Kristal Palasom. 

PREMIJER LIGA - 10. KOLO

Subota:

Sanderlend - Arsenal 1:4 (0:1)
/Defo 65 pen - Sančez 19, 78, Žiru 71, 76/

Mančester junajted - Barnli 0:0

Midlzbro - Bornmut 2:0 (1:0)
/Ramirez 39, Dauning 56/

Totenhem - Lester 1:1 (1:0)
/Jansen 44pen - Musa 48/

Votford - Hal 1:0 (0:0)
/Dauson 82ag/

VBA - Mančester Siti 0:4 (0:2)
/Aguero 19, 28, Gundogan 79, 90/

18.30 Kristal Palas - Liverpul

Nedelja:

14.30 Everton - Vest Hem
17.00 Sautempton - Čelsi

Ponedeljak:

21.00 Stouk - Svonsi

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksis SančezArsenalDžermejn DefoEngleskaEvropaMartin EtkinsonPremijer ligaSanderlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara