Bundesliga je to...

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.05.18. | 12:47

Viner Nojštat i Sankt Pelten u borbi za prvu ligu

Trenuci odluke u Austriji. U prvom meču finala doigravanja za ulazak u elitu, odnosno opstanak u Bundesligi sastaju se Viner Nojštat i Sankt Pelten (18.30). 

Viner Nojštat je izborio treće mesto u Erste Ligi i sada ima priliku da izbori plasman u najviši rang. Istina, Nojštat je to učinio teškom mukom jer je Rid završio na četvrtom mestu sa samo bodom manje. Nojštat je generalno u dobroj formi, o čemu svedoči da je od sredine aprila upisao samo jedan poraz.

Izabrane vesti

Ali...

Sankt Pelten je sezonu završio na poslednjem mestu Bundeslige, no valjda je jasno da se drugoligaški i prvoligaški karavan nikako ne mogu porediti. Koliko god austrijski fudbal bio osrednji, nije isto igrati sa Salcburgom koji je stigao do polufinala Lige Evrope i, uz sve dužno poštovanje, ispodprosečnim drugoligašima. Ne treba smetnuti sa uma ni da su današnji gosti počeli da dižu formu. Nakon katastrofalne serije od devet mečeva bez pobede Sankt Pelten je vezao tri trijumfa. Na sve tri utakmice dao je bar dva gola.

Često su ovi timovi u međusobnim susretima znali da igraju na gol više, ali s obzirom na ulog, ne bi nas iznenadilo da vidimo tvrdu utakmicu. Prednost bismo pre dali gostima zbog bundesligaškog iskustva i jačih utakmica u nogama.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 18:30 3301 AT1PT Neustadt - St.Polten ds X2 1,42
Ukupna kvota1,42

Foto: Shutterstock


tagovi

Austrija 1Austrija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara