""
""

Buongiorno Italia: Alegri ostaje! Poketino i Monći prave novu Romu

Vreme čitanja: 5min | sre. 22.03.17. | 11:35

Iz italijanske štampe izdvajamo i informaciju o tesnoj saradnji Milana i Barselone koja se sprema za naredno leto, a čiji je centar Đerar Deulofeu

Izabrane vesti

Kao i uvek kada je pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacija, italijanska sportska štampa se “raspuca” sa imenima igrača i trenera koji bi mogli da promene dresove i klupe u bliskoj budućnosti. U centru pažnje su sudbine trenera najvećih italijanskih klubova, kao i igrača kojima ugovor ističe 2018. godine a nisu potpisali, još uvek, produžetak ugovora sa aktuelnim timovima.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Transferi da se naježiš: Mertens, Donaruma, Sančez, Strotman, De Šiljo, De Fraj, Kejta, Bilja, Medel, Gulam, Badelj, Miranda, Spinacola… a tu je i Mesi”, najavljuje na naslovnici Gazeta imena fudbalera koji bi mogli za nekoliko meseci da promene adresu u sledećem prelaznom roku. Kao parametar je uzet datum isticanja ugovora, 2018, i činjenica da nijedan od pomenutih igrača nije obnovio, još uvek, ugovor sa postojećim poslodavcem.

“Verati napušta PSŽ? Možda, u njegovoj budućnosti ga čeka top klub”, izjavio je u intervjuu za Gazetu menadžer režisera igre Azura i šampiona Francuske Di Kamlpi.
“U Parizu se ne osvajaju evropski trofeji, ali nisam siguran da će se Verati vratiti u Italiju”, rekao je Di Kampli stavljajući do znanja da će njegov klijent nastaviti karijeru u jednom od velikih engleskih ili španskih klubova.

U redakcijskom komentaru, uprkos izjavama Veratijevog menadžera, pod naslovom “Vreme je da ga vratimo kući”, nabrajaju se razlozi zašto bi neki od velikih klubova Serije A trebalo da zavuče duboko ruku u džep i plati za povratak Veratija u elitnu italijansku fudbalsku ligu.

“Toti glasa za Spaletija: Veliki je stručnjak, nadam se da će ostati”, izjavio je kapiten Rome u jednom televizijskom intervjuu koji će večeras biti emitovan.
“Spaleti sa Romom može da osvoji trofeje. Ja bih mogao i da okačim kopačke o klin i da započnem karijeru menadžera koji otkriva nove talente”, izjavio je Toti.

Gazeta je uzela zdravo za gotovo izjavu Princa o Spaletiju, dok, na primer, rimski dnevnik Mesađero, tumači Totijevu izjavu kao ironičnu, odnosno da je on upotrebio istu taktiku protiv Spaletija kao toskanski stručnjak protiv njega.

“Juve odahnuo. Dibala ima samo laganu kontrakturu”, prenosi list dobre vesti za Bjankonere koje su stigle iz Argentine posle pregleda kojima je bio podvrgunt argentinski fudbaler. Ipak, i pored zahteva Stare dame da se Dibala vrati odmah u Vinovo, stručni štab Gaučosa je odlučio da Joju zadrži za mečeve koji očekuju Argentinu.

“Beloti - Imobile, Italija se uzda u par prijatelja golova”, ističe Gazeta da Italijani polažu velike nade u napadački tandem, ne samo za meč protiv Albanije u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine, već i za budućnost.
“Ventura protiv Albanije ne želi da eksperimentiše i na teren će poslati tandem koji vredi 43 gola u ovoj sezoni”, podvlači brojku golova koju su napadači Torina i Lacija postigli.

CORRIERE DELLO SPORT

“Derbi bez barijera?” dominira pitanje prvom stranom Korijerea pošto se otvorio put da prepreke na južnoj i severnoj tribini budu uklonjene i sa njim razlog zbog kojeg već više od godinu dana navijači Rome i Lacija bojkotuju utakmice svojih klubova kada igraju na Olimpiku.

U podnaslovu se kaže da je optimizam pojačan posle susreta predsednika Rome Džejmsa Palote sa ministrom Sporta Lukom Lotijem.
“Barijere bi mogle da budu uklonjene već za deset dana kada će se igrati utakmica Roma - Empoli, ali mnogo je važnije da budu uklonjene za revanš meč Kupa Italije Roma - Lacio. Vlada se slaže da se procedura donošenja pozitivne odluke ubrza”, izveštava Korijere.

Rimski dnenvik Mesađero piše danas da bi u paketu mogli da stignu u Rim sportski direktor Sevilje Monći i trener Totenhema Poketino.

“Najngolan: Dobro mi je u Romi”, prenosi izjavu belgijskog reprezentativca koji je još jednom javno iskazao svoju ljubav prema klubu i gradu Rimu istakavši da za njega nije važan samo novac, već i kvalitet života i lepota grada u kojem živi. Na taj način Najngolan je demantovao glasine o svom transferu u Premijer ligu.

“Laciovi planovi za leto”, otkriva Korijere da će Nebeskoplavi ostati bez Kejte i Đorđevića sledećeg leta i da će na njihovo mesto doći dvojica novih napadača. Među najozbiljnijim kandidatima se nalaze Čolito Simeone, Lukas Alario i Bart Ramselar iz PSV Ajndhovena.

U vrhu naslovne strane Korijere analizira koji će klubovi u Seriji A promeniti trenera sledećeg leta. “Ko odlazi, a ko ostaje: Alegri, Spaleti, Sari, Montela”. U podnaslovu se kaže da je ostalo 100 dana do 30. juna i da je ovo period kada veliki klubovi već moraju da znaju ko će biti na njihovim klupama u sledećoj sezoni.

Korijere piše da je najneizvesnija pozicija Spaletija i Soze kojima ističe ugovor u junu (Soza ima opciju za još jednu) i da su oni bliže odlasku nego ostanku. Alegri je posle preokreta unutar Juventusa prouzrokovanog istragom o vezama vrha kluba sa kalabrijskom kriminalnom organizacijom Ndrangetom, na putu da produži ugovor do 2020. Naime, Andrea Anjeli koji je bio već na izlaznim vratima zbog neslaganja sa rođakom i glavnokomandujućim u poslovnoj imperiji Džonom Elkanom, ponovo ima podršku jer niko ne želi da ga ostavi na cedilu sada kada je teško optužen za veze sa Ndrangetom, a to znači da Spaleti ni pod tačkom razno ne može da pređe u Juventus. Dakle, Alegri čiji je veliki sponzor Anjeli, će najverovatnije produžiti ugovor, a Spaleti će morati da sačeka da Anjeli napusti Juve da bi mogao da sedne na klupu Stare dame.

TUTTOSPORT

“Bernardeski i Di Marija za ostanak Alegrija”, naslov je preko cele prve strane Tutosporta sa fotografijom trenera Bjankonera. U podnaslovu se kaže da je Alegri spreman da nastavi saradnju sa Juveom, ali da traži da mu ugovor bude produžen do 2020. godine, kako bi mogao da otvori novi trogodišnji ciklus.
“Klub je spreman da izađe u susret Alegrijevim zahtevima: Bernardeski, Di Marija i Toliso su prvi Juventusovi pikovi na fudbalskoj pijaci”, tvrdi Tutosport.

“Inter, uz Manolasa ide i Najngolan”, lansira bombu torinski dnevnik o nameri Nerazura da pazare dvojicu fudbalera Rome. U podnaslovu se kaže da je nova taktika kineskih vlasnika da jednim udarcem ostvaruju dvostruku dobit, to jest, kupujući najbolje igrače od direktnih takmaca, oni tako jačaju Inter a slabe protivnike. U tekstu na unutrašnjim stranama se insistira na obavezi Rome da proda barem jednog velikog fudbalera pre 30. juna kako bi zatvoril  budžetsku godinu u dozvoljenom minusu i izbegli sankcije UEFA zbog nepoštovanja finansijskog fer pleja.

“Sotiriu, kiparski Maksi za Torino”, najavljuje torinski dnevnik da bi redove Granate mogao da pojača golgeter kiparskog APOEL-a. U podnaslovu i na unutrašnjim stranama se konstatuje da je Saša Lukić napravio veliki skok u svojoj fudbalskoj karijeri zahvaljujući partijama u dresu Torina budući da je prekomandovan iz mlade u A reprezentaciju Srbije.

“Deulofeu, Milan navija za Barsu”, piše Tutosport na prvoj strani dok na unutrašnjim objašnjava da bi Rosoneri mogli lakše da zadrže Katalonca ako ga Barselona otkupi od Evertona sledećeg leta. Naime, operacija Deulofeu bi mogla da označi početak strateškog partnerstva Milana i Barselone čiji je kreator Ariedo Brajda, bivši dugogodišnji rukovodilac Milana, a danas jedan od operativaca Barse.

 PišeŽeljko Pantelić


tagovi

Serija ARomaRamon Rodrigez Vareho MonćiNapoliMilanMaurisio PoketinoMasimilijano AlegriJuventusItalijaInterBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara