"MOGU LI ITALIJANI DO TROFEJA U LE"
"MOGU LI ITALIJANI DO TROFEJA U LE"

Buongiorno Italia: Italijani žele da osvoje Ligu Evrope posle 16 godina

Vreme čitanja: 4min | čet. 19.02.15. | 12:23

Krespo predviđa Interovu titulu u Ligi Evrope, Napoli ne želi Lavecija

MOGU LI ITALIJANI DO TROFEJA U LE(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanska sportska štampa ističe da su klubovi Serije A najzastupljeniji u Ligi Evrope i da je vreme da konačno osvoje takmičenje čija se preteča tokom poslednje decenije prethodnog veka u žargonu nazivala „italijanskim kupom”. Piše se i o sve bližem Parminom bankrotu, namerama Juventusa da dovede Kavanija i načinu na koji spremaju Teveza za Borusiju Dortmund.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

GAZETAGazeta delo sport se melanholično priseća vremena kada je Kup UEFA, preteča Lige Evrope, bio neka vrsta italijanskog kupa.  „Italijanski kup“ je naslov koji dominira prvom stranom lista sa fotografijama golgetera Torina, Napolija, Intera, Fjorentine i Rome (Kvaljarela, Iguain, Ikardi, Gomez i Toti) kojim se podseća da je Italija sa pet timova najzastupljenija zemlja u šensaestini finala Lige Evrope.

„Večeras počinje trka za trofejom koji nismo osvojili nikad.”, Krespo koji je osvojio Kup UEFA sa Parmom 1999. godine „Mančini može da stigne do trofeja“, prenosi optimističnu prognozu argentinskog asa koji je nosio dres Intera u prvoj epizodi Mančinija na klupi Nerazura.

Zatim, Gazeta daje zbirni pregled okršaja italijanskih klubova u Ligi Evrope:

„Inter: Ikardi je gladan, smršao je dva kilograma i 22. rođendan slavi na Seltik Parku“

„Roma: Sukobi policije i navijača Fajnorda: dvadeset privedenih. Garsija protiv kletve Olimpika (Roma nije pobedila na domaćem terenu na poslednjih osam utakmica)

„Fjorentina: Gomez staje na crtu uraganu Kejn, protiv Totenhema za Ljubičaste navija i Kvadrado“

„Bivši trener Torina Mondoniko lansira „Granate“ u koridu Bilbao: Budite toreadori“

„Napoli sa Iguainom, prigušivačem za tursko grotlo“

U redakcijskom komentaru Gazeta piše da je ovo prilika koju italijanski klubovi ne smeju da propuste i da se očekuje da bar jedan tim Serije A stigne do finala Lige Evrope.

Milanski dnevnik objavljuje i intervju s Demetriom Albertinijem u kojem je kandidat za predsednika Italijanskog fudbalskog saveza (FIGC) na prethodnim izborima pričao o novonastaloj situaciji u FIGC i njegovom Milanu, U podnaslovu se citiraju reči Albertinija: „Izjave predsdnika Laciju su bile iritirajuće. Ako uzmeš Inzagija, moraš da ga podržiš, ali posle osam meseci...“ , aludirao je Albertini da je očekivao više od svog nekadašnjeg klupskog druga.

„Ronaldo! Real na visini Lige šampiona“, ističe Gazeta učinak CR7 koji je postigao gol i asistirao za gol Marsela u pobedi Reala nad Šalkeom 2-0 u Gelzenkirhenu.

Na kraju Gazeta piše i o Juventusovim planovima za sledeću sezonu, koji predviđaju angažman aktuelnog napadača PSŽ-a: „Kavani prvi izbor za projekat Juventusovog napada na Evropu.“

CORRIERE DELLO SPORT

KORIJERE„Romo izađi iz tunela“, poziv je rimskog sportskog dnevnika sa fotografijom koja prikazuje u prvom planu Frančeska Totija i Danijela de Rosija.

„Protiv Fajnorda Đalorosi moraju da se pokrenu. Garsija: Pobedimo za navijače“, stoji u podnaslovu.

I Korijere delo sport, kao i Gazeta, polaže velike nade da bi ove godine jedan italijanski klub mogao konačno da osvoji Ligu Evrope: „Pet italijanskih klubova u potrazi za slavom: jurimo trijumf koji nam nedostaje 16 godina“.

„Test Seltik za Inter, Napoli motivisan“, najavljuju se mečevi Nerazura protiv škotskog prvaka i tima iz Napulja protiv turskog Trabzonspora. U podnaslovu se kaže da mnogo teži zadaci očekuju Fjorentinu protiv Totenhema i Torino protiv Atletik Bilabaa.

„Lacio-Lulić, intrigantna kombinacija“, piše Korijere o sve napetijem odnosu između Nebeskoplavih i bosansko-hercegovačkog reprezentativca. U podnaslovu se kaže da je povratak na teren Bošnjaka posle povrede sve bliži ali da su pregovori o produžetku ugovora i dalje blokirani.

Na kraju, Korijere piše da predsednik Lacija Klaudio Lotito nema nameru da se povuče i pored toga što će mu biti oduzet mandat za reformu italijanskog fudbala i što je protiv njega otvorena dupla istraga disciplinskih organa FIGC zbog zloupotrebe položaja savetnika u FIGC: „Lotito se ne predaje. U subotu prva saslušanja“.

TUTTOSPORT

TUTOSPORTNasmejano lice Karlosa Teveza dočelo je jutros čitaoce Tutosporta: „Tevez ponovo u pogonu. Još jače Apaču“. U podnaslovu se kaže da se Tevez odmorio poslednjih dana, preskočio je utakmicu sa Čezenom zbog kartona, da je imao specijalnih program treninga koji je podrazumevao malo lopte i mnogo razgibavanja i golfa. „To je recept za povratak u vrhunsku formu argentinskog napadača pred meč s Borusijom“, piše Tutosport. Istovremeno se najavljuje i vrlo intenzivna aktivnost na pronalaženju novog napadača Juventusa za sledeću sezonu, priča se o Okaki, Kavaniju, Luizu Adrijanu: „Juve sprema novu... Marotatu“, aludira se na prezime generalnog direktora Bepea Marote.

Ispod zaglavlja torinskog sportskog lista je poklič bodrenja za Torino na španskom jeziku (pre će biti površnost nego zla namera kolega iz Tutosporta da iritiraju baskijski tim,u bukvalnom smislu te reči, iz Bilbaa) „Vamos Toro!“, imajući u vidu da se večeras sreću na Olimpijskom stadionu Torino i Atletik u šesnaestini finala Lige Evrope.

List najavljulje i Interov susret sa Seltikom u Ligi Evrope: „Mančini viče: Inter, spreman za borbu“. Takođe su na prvoj strani i naslovi posvećeni Rominim i Napolijevim izazovima u evropskom takmičenju drugog reda: „Antikrizna Roma, Napoli u Turskoj kaže ne Poču“, prenose se reči predsednika De Laurentisa i trenera Beniteza koji su prilično ohladili entuzijazam navijača posle izjave Lavecija da bi se rado vratio u Napoli.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Serija ASenad LulićRoberto ManćiniLiga EvropeItalijaEzekijel LaveciEvropaErnan KrespoBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara