""
""

Buongiorno Italia: Mančini grmi na sudije i poručuje da je Kaljehon simulator! Lacio ima 11 dokaza da je pokraden

Vreme čitanja: 5min | uto. 01.12.15. | 11:26

Napoli sam na čelu posle 25 godina, fantastični Adem Ljajić najbolje ocenjen igrač Intera u derbiju

(Od dopisnika MOZZART Sport iz Rima)

Izabrane vesti

Pipita Iguain je apsolutni protagonista italijanske sportske štampe u izdanju od utorka. Sa dva gola Interu, u koje je utkao sav svoj potencijal, argentinski golgeter je potvrdio da je jedina preostala  planetarna zvezda u Seriji A. Velike pohvale je dobio i naš Adem Ljajić koji je jednoglasno promovisan, drugi put zaredom, u najboljeg pojedinca meča u dresu Nerazura.

Piše se i o planovima Rome za nova pojačanja u januara, dosijeu koji Lacio ima nameru da pošalje šefu italijanskih arbitara zbog svih nepravdi koje su pretrpeli do sada,  kao i o otkazu koji je Mandorlini dobio u Veroni posle pet godina.

U centru pažnje je i Mario Mandžukić koji je sa serijom golova zapušio usta nevernim Tomama  i uzeo mesto Morati u startnoj postavi Juventusa. Takođe se prenosi izjave Siniše Mihajlovića koji želi da osvoji Kup Italije i priznaje da bi eventualni poraz protiv Krotonea, na San Siru, bio ravan katastrofi.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Napolijev beg, Interov gnev“ dominanta je naslov na prvoj strani Gazete sa fotografijom Iguaina koji slavi jedan od svoja dva gola zahvaljujući kojima je tim iz Napulja dobio derbi protiv Nerazura (2:1).

 „Napoli sam na vrhu tabele posle 25 godina“, podvlači statistički podatak Gazeta da od poslednjeg skudeta potpisanog nogama Maradone, Napolitanci nisu bili na čelu Serije A.

U podnaslovu se ističe fantastična predstava Iguaina ali i isto tako uverljiva reakcija Intera koji je igrao više od pola utakmice sa igračem manje.
Ljajić postigao gol, Inter pogodio dve stative. Mančini napada arbitra: Kaljehon je simulator, Nagatomo dobio crveni karton za nepostojeće faule“,  prenosi lista izjavu trenera Intera i ističe prvi gol u prvenstvu Adema Ljajića u dresu kluba iz Milana. Takođe, kao i svi drugi listovi u Italiji, srpski reprezentativac je proglašen za najboljeg igrača Intera na jučerašnjoj utakmici.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Sada je Sari na pol poziciji za Skudeto“ se skida kapa Napoliju na pobedi nad Interom ali se konstatuje da je paradoksalno tim Roberta Mančinija mnogo više jučarašnjim porazom nego prethodnim pobedama uverio čak i skeptične da je sposoban da se bori za titulu prvaka do kraja.

Kalinić na pola, Ljubičasti mekani, remi Sasoula“, sinteza je nerešenog ishoda meča Sasuolo – Fjorentina (1:1). U podnaslovu piše da je Flokari odgovorio na gol Borhe Valera i prenosi se upozorenje trenera tima iz Firence Paola Souze svojim rukovodiocima:
Potrebna su pojačanja“.

Souza je morao da poštedi Kalinića koji je bukvalno premlaćen u meču sa Bazelom u Ligi Evrope i nije bio spreman za svih 90 minuta a Pepito Rosi se još uvek nije u potpunosti oporavio od povrede.

Na naslovnoj Gazete najavljuje i večerašnji meč Milana u Kupu Italije protiv Krotonea:
Milan-Krotone sa Luiz Adrijanom. Siniša: katastrofa ako izgubimo“. I pored toga što će na teren San Sira poslati rezervni sastav srpski stručnjak ne sumnja da će njegovi izabranici pobediti italijanskog drugoligaša.

Gazeta u dnu naslovne piše i otkazu koji je dobio Mandorlini:
Verona: Mandorlini otpušten posle pet godina. Danas stiže naslednik“.

Kao mogoći kandidati za klupu Verone se navode Korini, Delneri i Gvidolin.

CORRIERE DELLO SPORT

„Romina reakcija, kupuje trojicu igrača“, dominira naslov prvom stranom rimskog dnevnika sa fotografijama Sakoa iz Liverpula, Ertoa iz Udinezea i Fegulija iz Valensije.

U nadnaslovu list tvrdi da Đalorosi žele da pojačaju redove dvojicom defanzivaca i jednim napadačem. Korijere ne odustaje od priče o Karlu Ančelotiju na klupi Rome:
„Ančeloti? Već je kontaktiran“.

U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je Roma pre dva meseca proverila da li bi Ančeloti bio voljan da preuzme tim ali da je trofejni stručnjak odgovorio ne. Taj odgovor nije obeshrabrio Romu i njeni rukovodioci planiraju da ponovo pokušaju, međutim, tvrdi Korijere, da bi taj pokušaj imao šanse za pozitivan ishod potrebno je da predsednik Džejms Palota, lično, zakuca na vrata Ančelotija.

U vrhu naslovne strane rimski dnevnik najavljuje oštar protest Lacija šefu italijanskih arbitara Nikiju,  povodom sudijskih grešaka na štetu Nebeskoplavih:
„Lacio, spreman dosije za Nikija“. U podnaslovu se precizira da se u dosijeu nalazi 11 nepravdi koje je tim sa Olimpika pretrpeo u dosadašnjem delu šampionata.

Korijere odvaja prostor na naslovnoj strani i za pobedu Napolija u derbiju protiv Intera na San Paolu:
„Kralj Iguain, Napoli je na čelu“.

U podnaslovu se iznosi da je Argentinac sa dva gola najzaslužniji za pobedu, a da je Ljajić svojim golom utakmicu ostavio otvorenom i da je na kraju Inter bio poprilično malerozan pogodivši dve stative u nadokandi vremena.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Napoli je među velikima, ali Inter je i te kako tu“, se predviđa da će oba tima učestvovati u trci za šampionsku titulu do kraja prvenstva.

U dnu strane Korijere prenosi izjavu Siniše Mihajlovića pred meč u Kupu Italije protiv Krotonea na San Siru:
„Milan, hoću Kup Italije“.

TUTTOSPORT

„U brk kritičarima“ mogao bi se slobodno prevesti vodeći naslov Tutosporta kojim se opisuje slatka osveta Marija Mandžukića prema onima koji su ga prozivali zbog loših partija u dresu Juventusa na početku sezone.
Mandžukić je golovima uzeo Juve pod svoje prebrodivši period adaptacije, brišući sumnje u njegove kvalitete, i istisnuo je Moratu iz startnih 11“, navodi list u nadnaslovu i podnaslovu.

U intervju za torinski sportski dnevnik Mandžukićev zemljak i bivši as Juventusa Alen Bokšić predviđa svetlu budućnost svom sunarodniku:
„Mario će postići 20 golova“.  Na prvoj strani se piše i o problemima sa kojima se suočava Alegri pred meč sa Lacijom: „Uzbuna za sredinu terena, čudo Kedira ili Padoin“.

Tutosport aludira da će Alegri zbog povreda i kartona morati da pošalja na teren protiv Nebeskoplavih Padoina ako se ne dogodi čudi i Kedira ozdravi do petka.

 U vrhu strane Tutosport donosi naslov koristeći ime Napolija u dijalektu koji se koristi u Napuljskom zalivu:
„Napul je prvi“ .

U podnaslovu se ističe sjajna partija Iguaina i da je Inter savladan 2-1,između ostalog, i zato što je igrao sa deset igrača zbog isključenja Nagatoma.

 Na prvoj strani Tutosport priželjkuje gradski derbi i u Kupu Italije:
„Hajde Toro, obezbedi još jedan derbi“.

U podnaslovu se podseća da će tim Đampjera Venture obezbediti dvoboj sa Juventusom u Kupu Italije ako večeras na Olimpijskom stadionu pobedi Čezenu.

 U dnu strane se piše o još jednom meču Kupa Italije u kojem je protagonista bivši srpski selektor Siniša  Mihajlović.
Milan, sa Krotoneom kao da je utakmica Lige šampiona“, traži maksimalnu koncentraciju Miha iako će na teren poslati rezervnu postavu Rosonera.

PIŠE: Željko Pantelić

Pratite MOZZART i na Vajberu!


tagovi

Serija ARomaRoberto ManćiniNapoliMilanLacioJuventusItalijaInterHoze KaljehonGonzalo IguainEvropaBuongiorno ItaliaAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara