""
""

Buongiorno Italia: Miha položio prvi ispit, pod znakom pitanja debi Milinikovića Savića, Juve napravio još jedan posao s Aleksom Sandrom

Vreme čitanja: 5min | uto. 18.08.15. | 12:15

U analizi Gazete o primeni novog pravila da svaki tim Serije A može da licencira samo 25 fudbalera zapaža seda će više od 50 fudbalera biti prekobrojno

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Uspešan start Siniše Mihajlovića na klupi Milana, okršaj Lacija sa Bajerom za Ligu šampiona i odličan poslovni potez Juventusa, koji je na pragu da angažuje Aleksa Sandra, glavne su teme na današnjim stranama sportske štampe na Apeninskom poluostrvu. Gazeta i Korijere se ne slažu oko toga da li će Milinković Savić igrati večeras od prvog minuta protiv Bajera dok Mančini insistira da mu rukovodstvo Intera dovede Felipea Mela. U analizi Gazete o primeni novog pravila da svaki tim Serije A može da licencira samo 25 fudbalera se zapaža da će više od 50 fudbalera biti prekobrojno.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najtiražniji sportski list u Italiji posvećuje centralni deo naslovne strane vrlo uverljivom debitantskom meču Milana Siniše Mihajlovića na San Siru u Kupu Italije protiv Peruđe.
"Luiz gol ide u program (Honda) novi Milan", poigrala se Gazeta sa prezimenom japanskog fudbalera čije ime kada se izgovori na italijanskom, u ovom kontekstu, znači „program“.

U podnaslovu stoji da je Mihajlović osvojio simpatije navijača Milana na San Siru i da su dobru partiju pružila sva nova pojačanja Rosonera. Prenosi se i izjava Berluskonija posle večere sa Mihajlovićem i Galijanijem:
"Čekamo Ibrahimovića raširenih ruku".

Prostor ispod zaglavlja je rezerevisan za Lacio koji večeras silazi na teren Olimpijskog stadiona protiv Bajer Leverkuzena u prvoj utakmici plej-ofa Lige šampiona:
"Klose pumpa Lacio: Obezbedimo Ligu šampiona".

U podnaslovu se precizira da je ulog u meču sa Bajerom 40.000.000 evra, koliko bi Nebeskoplavi inkasirali najmanje od učešća u najprestižnijem klupskom takmičenju na svetu. Na unutrašnjim stranama Gazeta daje, kao startere, u timu Lacija Dušana Bastu i Sergeja Milinković Savića, dok Filip Đorđević zbog povrede neće preskočiti samo večerašnju utakmicu, već i premijerni meč Serije A protiv Bolonje i revanš u Leverkuzenu.

Gazeta prenosi i seriju vesti sa fudbalske pijace, počev od  Juventusa:
"Sprint Juvea za Aleksa Sandra iz Porta. Rastu šanse za Lamelu".

U tekstu na unutrašnjim stranama Gazeta tvrdi da je Aleks Sandro svojim stavom da neće produžiti ugovor sa Portom (koji mu ističe sledeće godine prim. aut.) primorao portugalski klub da spusti cenu za njegov igrački karton, jer rizikuje da ga izgubi za 12 meseci bez evra obeštećenja. Porto je prvobitno tražio astronomskih 35.000.000 evra, a sada je sišao na 20.000.000 evra. Istovremeno, piše Gazeta, Juventus je uspostavio komunikaciju sa Totenhemom povodom eventualnog transfera Lamele.
"Finiš za Perišića. I Mančo insistira: Treba nam Melo", prenosi stav trenera Intera Gazeta po kojem je angažman Brazilca iz Galatasaraja neophodan da bi sklopio sve delove Interove puzle za sledeću sezonu. U podnaslovu piše da bi Koentrao sa Perišićem i Melom trebalo da zatvori Interov prelazni rok.

"Roma uzela i Đombera. Palermo: Završen posao za Đilardina", još jedan je naslov koji dolazi sa fudbalske pijace na prvoj strani Gazete. Pošto je predsednik Palerma Mauricio Zamparini obezbedio dolazak Đilardina odlučio je da popusti i proda Belotija Torinu:
"Torino, još jedno pojačanje. Beloti za Venturu".

Ispod naslova stoji da će gazda Torina Urbano Kairo platiti 7.500.000 evra napadača italijanske mlade reprezentacije i da je još jednom odbio ponudu Napolija za Nikolu Maksimovića.

Na kraju Gazeta najavljuje i revoluciju u Seriji A pošto od ove godine stupa na snagu novo pravilo da klubovi mogu da licenciraju samo 25 fudbalera plus igrače koji imaju manje od 21 godine. List je zavirio u sastave italijanskih prvoligaša i otrkio da će više od 50 fudbalera pod ugovorom biti van igračkog pogona.

CORRIERE DELLO SPORT

"Hajde, Lacio, obezbedi Ligu šampiona", naslov je koji dominira celom prvom stranom rimskog sportskog dnevnika sa fotografijom trenera Nebeskoplavih Stefana Piolija.
"Probaćemo da postignemo gol što pre", prenosi Korijere obećanje Piolija u podnaslovu u kojem, između ostalog, podseća da je u igri najmanje 30.000.000 evra od učešća u grupnoj fazi Lige šampiona i da će večeras na Olimpiku biti najmanje 40.000 navijača, bez obzira što smo u sedmici avgusta kada se u Rimu mogu videti gotovo samo turisti. U redakcijskom komentaru na prvoj strani, Korijere kroz pero svog glavnog i odgovornog urednika Alesandra Vokalelija hrabri Nebeskoplave:
"Uz podršku svoje raje, Lacio može da prođe".

Za razliku od Gazete, Korijere stavlja Milinikovića Savića na klupu, a na njegovom mestu bi trebalo da igra Nigerijac Onazi koji daje više garancija Pioliju u defanzivnoj fazi igre budući da će Lulić, koji će igrati na poziciji beka (Radu ne igra zbog prethodnih žutih kartona) imati obavezu da probija po boku.

U vrhu strane se objavljuje fotografija novog defanzivca Rome Antonija Ridigera i daje se vest o novom, istina manje zvučnom pojačanju Đalorosa:
"Romo, tu je i Emerson".

Reč je o mladom brazilskom levom beku koji je prošle sezone nosio dres Palerma. U podnaslovu se podvlači da igrač PSŽ-a  Dinj ostaje prvi izbor Rome i da će on biti starter u formaciji Rudija Garsije u ulozi levog beka.

U autorskom tekstu pred početak novog prvenstva bivši trener Intera i mlađih kategorija Rome, Andrea Stramačoni tvrdi da njegovi bivši timovi imaju kvalitet da se uključe u borbu za "skudeto":
"Roma i Inter mogu da se bore za titulu sa Alegrijem".

Korijere prenosi i novi poziv Berluskonija Ibrahimoviću da se vrati u redove Rosonera, posle uspešnog i uverljivog premijernog meča Mihajlovića na klupi Milana u Kupu Italije:
"Milan, Berluskoni zove Ibrahimovića".

"Kakav pogodak Juventusa: uzet Aleks Sandro. Inter, sada je izronio Laveci", ocenjuje se kao odličan poslovni potez angažman brazilskog beka iz porta od strane Juventusa i prenose se glasine da bi Inter mogao da investira deo novca zarađenog od prodaje Kovačića Real Madridu u argentinskog spoljnog napadača Lavecija.

Na kraju Korijere daje vrlo ohrabrujuće rezultate istraživačkog rada svojih novinara koji su na osnovu različitih parametara (investicije, novi stadioni, broj pretplatnih karata, povećanje broja televizijskih pretplatnika za utakmice Serije A) zaključili:
"U Italiju se vratila velika želja za fudbalom".

TUTTOSPORT

"Aleks Sandro, Juve - Porto sporazum", najavljuje na taj način torinski sportski dnevnik dolazak 24-ogodišnjeg beka brazilske reprezentacije u redove Bjankonera. U podnaslovu se precizira da je Juve na korak od Aleksa Sandra, odnosno da je ostalo samo da se reše sitna pitanja vezana za ugovor fudbalera sa Juveom.
"Transfer Kovačića u Real otvorio novu spiralu za dovođenje Iljaramendija", dodaje Tutosport u podnaslovu.

I drugi naslov na centralnom delu prve strane je posvećen Juventusu:
"Misija za Drakslera, izronio Mhitarijan". List tvrdi da Marota i Paratiči rade paralelno na dovođenju nemačkog reprezentativca iz Šalkea i ispituju teren za prelazak Jermena iz Borusije Dortmund.

Ispod zaglavlja na devet stubaca Tutosport trijumfalno obznanjuje:
"Toro uzeo Belotija".

U podnaslovu se precizira da je sve dogovoreno sa Palermom i da će napadač već danas biti u Torinu kako bi obavio obavezne lekarske preglede pre potpisivanja ugovora sa svojin novim klubom.
"Milan gazdinski. Zvižduci Čerčiju, Miha se naljutio", ističe Tutosport javnu kritiku koju je srpski stručnjak uputio navijačima Rosonera povodom zvižduka na račun Čerčija - da se ne zviždi igračima tima za koji navijaju dok je utakmica u toku.

Na vertikalnoj traci vesti Tutosport bodri Lacio da „napravi podvig protiv Bajera“ i prenosi vesti da je Ledezma na nišanu Verone, a da će Bolonja danas zatvoriti sve formalnosti oko Destra i staviti ga na raspolaganje Deliju Rosiju.

U dnu strane Tutosport analizira katastrofalan početak sezone Murinja i Mančinija:
"Za Mančinija i Mua ovo je pakleno leto".

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Siniša MihajlovićSerija ASergej Milinković SavićMilanLacioJuventusJulijan DrakslerItalijaInterHenrih MhitarjanEvropaErik LamelaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara