"Gazeta delo sport"
"Gazeta delo sport"

Buongiorno Italia: Milanovi klinci u centru pažnje, Juve i Napoli se otimaju oko Etoa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 21.07.14. | 09:52

Štampa na Apeninskom poluostrvu najveću pažnju posvećuje prelaznom roku i pripremnim mečevima

Gazeta delo sport

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Italijanski listovi ovog jutra se bave Milanom i pronađenoj sinfoniji između Barbare Berluskoni i Adrijana Galijanija, pozitivnim utiscima koje su ostavili El Šaravi i Mastur u dresu Rosonera i Kovačić u dresu Intera na prijateljskim utakmicama.

Eto je na meti sva tri italijanska tima koji učestvuju u Ligi šampiona, i u analizama Gazete i Korijera u predstojećoj LŠ najavljuje se nova dominacija španskih, nemačkih i engleskih klubova. Priča se o stvarnim motivima odlaska Kontea s klupe Juvea, Žervinju koji traži povećanje plate u Romi i odaje priznanje Nemcima koji dominiraju od fudbala do Formule 1.

LA GAZZETTA DELLO SPORT 

Naslovna strana popularne "Roze" posvećena je prvoj utakmici novog Milana pod palicom Pipa Inzagija: "Milan, nova atmosfera". U podnaslovu se objašnjava da su odnosi između Barbare Berluskoni i Adrijana Galijanija konačno popravljeni i da su sinoć imali sastanak sa Silvijom Berluskonijem u njegovoj vili u Arkoru. Gazeta hvali mlade fudbelere Milana, posebno Mastura, posle jučerašnje premijere protiv Monce i pobede od 2:0.

Pogledajte sjajnu akciju mladog 16-godišnjeg Hašima Mastura kod gola Rosonera...

Milanski dnevnik analizira učesnike buduće Lige šampiona i nominuje favorite za osvjanje pehara sa velikim ušima: "Iza Reala i Bajerna, favorit je Čelsi". Po mišljenju Gazete, prelazni rok je oslabio Atletiko Madrid, dok je Barselona sa Luis Enrikeom nepoznanica. 

Na prvoj strani se najavljuje i intervju sa Kaljehonom koji potvrđuje da je odbio ponudu Atletiko Madrida: "U Italiji sam naučio mnogo". U polemiku oko odlaska Antonija Kontea s klupe Juventusa uključila se i supruga predsednika Andree Anjelija: "Problem nije napravio moj muž", tvitovala je gospođa Anjeli. Gazeta informiše na prvoj srtani da je Eto ponovo želja Juventusa u prelaznom roku. Na prvoj strani našao se prostor i za pobedu Intere protiv Prata sa 1:0: "Videli smo potpuno drugačijeg Kovačića, Mazari može da bude zadovoljan". 

Gazeta na prvoj strani slavi uspeh svoje ženske reprezentacije u mačevanju na svetskom prvenstvu, pobedu Nika Rozberga u Formuli 1 i izveštava da Ino, petostruki pobednik Tur de Fransa, najvija za Nibalija na ovogodišnjoj Trci oko Francuske.

CORRIERE DELLO SPORT

Korijere delo sport

Korijere otvara jutros svoje izdanje sa polemikom oko Astorija: "Lacio i Juve se svađaju oko Astorija". U podnaslovu se navodi izjava jednog rukovodioca Kaljarija koji je priznao da je klub dobio dve ponude za defanzivca i da želi da izvuče što više novca za njegov transfer.

Rimski sportski dnevnik otkriva i da odnosi između Rome i Žervinja nisu idilični, pošto afrički fubdaler traži značajno povećanje plate: "Roma, problem Žervinjo". 

Poput Gazete, i Korijere se bavi Ligom šampiona: "Naši protivnici su jači", priznaje Korijere podsećajući na pojačanja Reala, Bajerna, PSŽ-a, Barselone i činjenicu da su Juve, Roma i Napoli u drugom redu. 

TUTTOSPORT

Noseći naslov torinskog sportskog lista je posvećen bivšem treneru Juventusa: "Konte istina!". Tutosport piše da šest dana posle ostavke Kontea na površinu izlaze zapanjujuće priče o motivima napuštanja kormila najuspešnijeg trenera Stare dame posle Kalčopolija.

Tutosport

Takođe se prepričava da Alegri polako pokušava da uđe u svet Juventusa i pre svega u srca navijača. Prema informacijama Tutosporta, gazda Napolija ozbiljno razmišlja o dovođenju Etoa. "De Laurentis bukirao Etoa za Napoli". Za Inter se kaže da želi da dovede Baku iz Sevilje, dok za Milan najavljuju mogući scenario koji predviđa dolazak Lavecija i odlazak Balotelija u Arsenal. Najavljuje se i prelazak Rodrigeza u Real Madrid i De Fraja u Mančester Junajted. 

CORRIERE DELLA SERA 

Najtiražniji dnevnik u Italiji na sportskim stanama donosi intervju s bivšim selektorom Ćezarem Prandelijem. U razgovoru s naslovom "Italija, nedostaje ljubav", Prandeli navodi kao ključni razlog kraha njegovih Azura u Brazilu odnos prema reprezentaciji. "U Nemačkoj, nacionalna selekcija je na prvom mestu, ispred klubova, kod nas su klubovi važniji od reprezentacije". 

LA REPUBBLICA 

Republika posvećuje sportske strane nemačkoj dominaciji u sportu. "Deutschland uber alles, od fudbala do Formule, totalna dominacija." List podvlači i teške optužbe Nikija Laude prema njegovom nekadašnjem timu: "Ovaj Ferari je gov.. od bolida".

IL MESSAGGERO 

Rimski dnevnik se odlučio za odlazak Romu na turneju u SAD-u za naslovnu sportsku stranu: "De Rosi i Pjanić, Rudi koristi starodsedeoce", napravio je igru reči Mesađero budući da se glagol "koristiti" piše kao skraćenica za Sjedinjene Države. List piše da su De Rosi i Pjanić razočarani iskustvom u Brazilu zbog neuspeha njihovih reprezentacija i da su rešeni da nadoknade sve u dresu Rome dok se za Žervinja kaže da traži povećanje plate.

Piše: Željko Pantelić (Rim)


tagovi

Serija ASamjuel EtoRomaŽeljko PantelićNapoliMilanLacioJuventusItalijaInterHašim MasturEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara