""
""

Buongiorno Italia: (Ne)moguća misija Alegrija, pukla tikva u Interu

Vreme čitanja: 5min | uto. 22.12.15. | 11:45

Gazeta delo sport nije danas izašla zbog štrajka novinara

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz  Rima)

Italijanska sportska štampa, sa izuzetkom Gazete koja nije izašla zbog štrajka novinara, bavi se predstojećim prelaznim rokom, velikim povratkom Juventusa u trku za skudeto i narušenim odnosima u svlačionici Intera posle poraza od Lacija.

Izabrane vesti

CORRIERE DELLO SPORT

"Roma 2 pojačanja", najavljuje Korijere poteze Đalorosa u predstojećem prelaznom roku. U podnaslovu se precizira da će posle odlaska Iturbea u Premijer ligu (Votford) sportski direktor Valter Sabatini pokušati da dovede u Trigoriju Bufala iz Lila ili Perotija iz Đenove, dok je za odbranu gotovo siguran prelazak Seada Kolašinca iz Šalkea 04 u Romu.

Ni Lacio ne sedi skrštenih ruku, tim pre što je čitav ambijent Nebeskoplavih osokoljen neočekivanom pobedom nad Interom na San Siru:
"Lacio, za odbranu stiže Đuru". List podseća da je Švajcarac poreklom iz Obale Slonovače već bio na nišanu Lacija dok je na klupi sedeo Vladimir Petković i da je sada transfer bliži realizaciji budući da je igrač na isteku ugovora sa Hamburgerom. Istovremeno se kaže da sportski direktor Igli Tare pregovara i sa Empolijem oko angažmana Tonelija koji bi mogao da dođe na pozajmicu sa pravom otkupa.

U vrhu strane Korijere ostavlja prostor za spiskove želja za fudbalsku pijacu velike severne „trojke“ od čije realizacije, smatra rimski sportski dnenvik, može da bude radikalno promenjen tok prvenstva.
"Inter, Mančini ima samo jedan san: Pirlo", najavljuje Korijere da će Inter još jednom pokušati da ubedi Pirla da se vrati u Inter i pomogne timu u kojem je ponikao da se domogne titule. 
"Juve, Banegin talenat na sredini terena", tim naslovom se predviđa dolazak igrača Sevilje koji bi trebalo da bude olakšan i dobrim odnosima Juventusa sa Andalužanima, dodatno učvršćen posle operacije Ljorente.
"Milan, Galijani podiže ulog i cilja Vicela", piše Korijere o povratku ljubavi Rosonera prema Belgijancu koji je i letos bio u vrhu liste želja Mihajlovića.

Korijere objavljuje i intervju sa trenerom Napolija Mauricijom Sarijem u kojem je toskanski stručnjak govorio o svojoj magičnoj 2015. godini u kojoj se afirmisao kao jedan od najbolji italijanskih trenera u njegovoj 56. godini.
"Najbolje tek dolazi. Iguain je golgeter sa senzibilnom dušom", naslov je intervjua na unutrašnjim stranama u kojem 0 najavljuje pohod Napolija na Skudeto identifikujući u Juventusu najozbiljnijeg protivnika, otkrivajući da se iza lica bombardera Napolija Gonzala Iguaina krije jedan veoma osetljivi mladić.

Na prvoj strani Korijere nastavlja svoju akciju za povratak navijača na Olimpijski stadion pošto su i tifozi oba rimska kluba praktično napustili njihove klubove u ovoj sezoni. U današnjem broju objavljuju intervju tim povodom sa bivšim gradonačelnikom Rima Valterom Veltronijem:
"Pusinja na Olimpiku, potrebno je okrenuti list".

Veltroni predlaže aplikaciju engleskog modela po pitanju sigurnosti na stadionu, poseban program za edukaciju mladih i njihovo približavanje klubovima i konstrukcija novih isključivo fudbalskih stadiona za oba rimska kluba.

TUTTOSPORT

"(Ne)Moguća misija", aludira naslovom ali i fotografijom Tutosport na čuveni serijal filmova Toma Kruza sa Masimilijanom Alegrijem na mestu holivudskog glumca .
"Bjankoneri u lovu na istorijski podvig: niko nikada nije uspeo da osvoji skudeto polazeći od 12 mesta posle deset kola u prvenstvu. U Juventusovom ambijentu veruju da je to moguće, počev od trenera. Inter, Fjorentina, Napoli se uzdaju u pauzu u prvenstvu i prelazni rok za novi zalet", piše u podnaslovu torinski sportski dnevnik.

U vrhu strane torinski sportski dnenvik se bavi glasinama o svađama u svlačinici Intera posle poraza od Lacija:
"Inter se raspolutio"

Istini za volju Gazeta delo sport je juče prva prenela šta se događalo u svlačionici Intera na svojoj internet stranici pošto danas milanskih sportski dnevnik nije izašao zbog štrajka novinara i nije imalo smisla čuvati ekskluzivu. U podnaslovu se izveštava o vrlo zapaljivoj atmosferi u redovima Nerazura posle poraza u šampionatu. Pominje se svađa između kapitena Maura Ikardija i Felipea Mela koji umesto da se pospe pepelom, s obzirom na to da je najodgovorniji za poraz Intera, bio je toliko drzak da se svađa sa svojim klupskim drugovima. List piše i o svađi Jovetića i Mančinija, ali citira i tvit trenera Intera u kojem je demantovao da je bilo nečeg više osim uobičajene razmene mišljenja posle izgubljene utakmice.

Tutosport se bavi i krizom Torina i poziva predsednika kluba da zavuče ruku u džep i dovede nekoliko pojačanja za tim Đampjera Venture:
"Promeniti Toro? Da, na fudbalskoj pijaci".

U podnaslovu se predlaže dovođenje jednog centarfora i Valdifjorija koji se nije najbolje snašao u Napoliju, a Torinu bi mogao da bude od velike koristi za taktičke zamisli Venture.

I strategija Milana za dolazeći prelazni rok je u fokusu torinskog dnevnika:
"Vicel i Matip, kvalitetna pojačana za lansiranje Milana".

U podnaslovu se zapaža da Rosonerima nedostaju igrači sposobni da prave kvalitativnu razliku na terenu i da su najbolji dokaz za to Bonaventura i Baka, ali i da njih dvojica nisu dovoljni za ambicije koje imaju Rosoneri.

List piše i o odluci gazde Đenove Enrika Preciozija da uprkos seriji poraza Grifona potvrdi Gasperinija na klupi, ali i o navijačima koji u predsedniku kluba vide odgovornog za lošu sezonu njihovog tima:
"Đenova, tifozi protiv Preciozija".

Tutosport podseća i da je šest velikih italijanskih stručnjaka u ovom momentu bez posla i sa velikom željom da što pre započnu novu avanturu. Reč je o Lipiju, Kapelu, Macariju, Spaletiju, Prandeliju i Zakeroniju:
"Treneri, šestorica velikih traže klupu".

Na kraju torinski list piše da je posle definitivne radijacije na osam godina Blatera i Platinija Italo-Švajcarac Đani Infantino glavni kandidat za mesto prvog čoveka svetskog fudbala:
"Adio Platini, Infantino je na pol poziciji za FIFA".

U podnaslovu se kaže da su Infantinu glavni takmaci jordanski princ Ali el Husein, bahreinski šeik Salman bin Ibrahim el Kalifa i južnoafrički tajkun Tokio Seksvalej.

GAZZETA DELLO SPORT

Gazeta delo sport nije danas izašla zbog štrajka novinara koji su već godinama u klinču sa vlasnicima RCS grupe, koja izdaje najtiražniji sportski list i koja već duže vreme praktikuje politiku smanjivanja broja zaposlenih i "kresanja" troškova s jedne strane, a s druge velikodušno deli svojim menadžerima astronomske bonuse i premije i pored katastrofalnih poteza koji su i doveli celu firmu u nezavidnu situaciju.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Žoel MatipZimski prelazni rok 2016Stevan JovetićSofijan BufalSiniša MihajlovićSerija ASead KolašinacRomaRoberto ManćiniNapoliMilanMauro IkardiMasimilijano AlegriLacioJuventusJoan ĐuruItalijaInterGonzalo IguainFelipe MeloEvropaDijego PerotiAndrea PirloAksel Vicel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara