""
""

Buongiorno Italia: Ringišpil klupa - Macari u Romi, Spaleti u Napoliju, Mihajlović u Milanu

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.03.15. | 11:37

Transfer pijaca i trenerska vrteška u fokusu medija na Apoeninima tokom reprezentativne pauze

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Vesti sa fudbalske pijace, posebno promene na čelu timova Serije A su u prvom planu italijanske sportske štampe. Pjanić je sve bliže Liverpulu, a Đorđević će uz Felipea Andersona i Kandrevu biti stub napadačkog trozupca i tima Lacija za Ligu šampiona. Veliki prostor dobila je i izjava ljubavi Morate prema Juventusu. U Torinu su veoma ponosni što Španac više voli Juve od Reala.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Deset uzavrelih klupa”, najavljuje pravu revoluciju u timovima Serije A Gazeta na naslovnoj strani.

„Za klupu Milana su kandidati i Ventura i Di Frančesko (osim Mihajlovića, Montele i Sarija). U Rimu se priča o Macariju ako Garsija napusti Romu, Spaleti je blizu Napolija, Jakini se sviđa Sampdoriji, Donadoni Atalanti“, stoji  u podnaslovu.

U Gazetinoj analizi samo su Maran (Kjevo), Alegri (Juve), Pioli ( Lacio) i Gasperini (Đenova) sto posto sigurni da će ostati na istom radnom zadatku u sledećoj sezoni. Mančini i Stramačoni su gotovo sigurni na klupama Intera i Udinezea, daje se 90 odsto šansi da budu potvrđeni. Najveći haos je kada su u pitanju klupe Milana, Rome i Napolija. Za naslednika Garsije, osim Macarija, Gazeta citira i imena El Loka Bijelsu i Di Frančeska iz Sasuola. Dok su za šefa struke u Napoliju osim Spaletija u igri Mihajlović, Montela i čak Stramačoni.

Što se tiče ringišpila klupa u Evropi, Gazeta potvrđuje da je Karlo Ančeloti već u pregovorima  sa Mančesterom Sitijem, a da Madriđani razmišljaju o  Zidanu i Klopu kao alterantivama.

Sa fudalske pijace pravo na prvu stranu Gazete su došle i i vesti o interesovanju Intera za dvojicu fudbalera Udinezea: “Inter ima u šaci Alana i pregovara o Ortou“.  Prenosi se i ponuda Volfsburga Fjorentini za Salaha. Prema pisanju Gazete Volfsburg ima nameru da proda De Brujna u Bajern i da deo novca (20 miliona evra) investira u egipatskog fudbalera. „Volfsburg naišao na zid Ljubičastih po pitanju Salaha“, piše Gazeta i dodaje da porodica Dela Vale ima nameru da već u junu otkupi igrački karton Salaha od Čelsija.

Gazeta ističe u prvi plan i odgovor predsednika Fudbalskog saveza Italije Karla Tavekja na zahtev Juventusa za odšetu zbog Kalčopolija: “Tavekjo-Juve, polovično upozorenje: Beskorisna svađa“. U podnaslovu se pojašnjava da se iza naizgled oštrog odgovora Tavekja krije želja da se stigne do kompromisa sa Juventusom oko astronomskog zahteva za odštetu koja iznosi 443 miliona evra.

CORRIERE DELLO SPORT

„Pjanić - sve miriše na adio“, naslov je koji dominira prvom stranom Korijerea sa fotogorafijom reprezentativca Bosne i Hercegovine. „Bosanac razmišlja da napusti Romu na kraju sezone. Ima pregršt ponuda iz Evrope, poslednja je stigla iz Liverpula i ovoga puta je spreman da kaže da“.

Drugi naslov po važnosti na prvoj strani Korijerea posvećen je Laciu i planovima Nebeskoplavih za Ligu šampiona koja je sve bliža: “Liga šampiona: Lacio polazi od Piolija, Felipea (Andersona) i De Fraja“. U tekstu se kaže da trener Lacija, Brazilac i Holanđanin sigurno ostaju i da će sa našim Đorđevićem, Kataldijem i Kandrevom činiti kostur tima za najvažniju fudbalsku pozornicu na svetu. Igrači koji bi mogli da budu „žrtvovani“ ako stignu dovoljno visoke ponude su Kejta i Bilja.

Antonio Kandreva je sa priprema reprezentacije Italije pred meč sa Bugarskom otkrio tajnu uspeha Laciju u ovoj sezoni: “Srodili smo se, to je tajna naših uspeha“.

Korijere se u danšnjem izdanju bavi mogućim scenarijima tokom prelaznog roka na Starom kontinentu: „Ibra i Falkao, cela Evropa u potrazi za top igračima“. U analizi se kaže da bi vrteška prelazaka velikih fubdalera mogla da bude pokrenuta transferima dvojice centarfora koji se ne osećaju dobru u njihovim sredinama, PSŽ-u i Mančester Junajtedu.  List piše i da je Inter zainteresovan za talentovanog fudbalera Liona: “Inter u francuskom sosu, na nišanu Lakazet“.

Samo što se stišala polemika o pozivanju  fubdalera koji nisu rođeni u Italiji u nacionalnu selekciju, Brazilac Eder je svojom neopreznom izjavom da je izgubio nadu da će biti pozvan u Selesao i tako podgrejao prepirku: „Dragi Ederu, Azuro ne može nikada da bude drugi izbor“, poručio je Korijere fudbaleru Sampdorije.

U dnu stranu je i priča o sve bližem početku Svetskog prvenstva MOTO GP u Kataru: „Rosi i Lorenco sve bliži Markezu“, najavljuje list vrlo interesantnu borbu trojice „jahača“ u  predstojećoj sezoni za titulu prvaka sveta i upozorava da bi i Dukati ove godine mogla da bude takmac iz prikrajka.

TUTTOSPORT

Izjava ljubavi Alvara Morate prema Juventusu zaradila je vodeći naslov na prvoj strani Tutosporta: “Volim Juve više od Reala“.  U podnaslovu se citiraju reči španskog reprezentativca: “Veoma lepo mi je u Torinu, i ne želim da mislim o povratku u Madrid: to bi bio znak nepoštovanja. S druge strane Ančeloti me nikada nije uzeo za ozbiljno“. Na osnovu te izjave i drugih nezvaničnih informacija Tutosport tvrdi da bi Juventus mogao da poništi klauzulu u ugovoru o pravu Reala na kontraotkup  Morate.

U Torinu su sa velikim entuzijazmom dočekane i reči Marka Veratija, reprezentativca Italije i prvotimca PSŽ-a: “Verati otkrio svoj san: ja protiv Pirla u finalu Lige šampiona“.

Ispod zaglavlja torinskog sportskog dnevnika zauzeo je prostor naslov posvećen Torinu: “Ventura Torov staratelj“. U podnaslovu se precizira da će trener Torina imati glavnu reč kada vlasnik kluba Urbano Kairo bude odlučivao ko bi trebalo da bude kupljen, a ko prodat.

Na prvoj strani Tutosporta je i novo pojačanje Sampdorije srpskog stručnjaka Siniše Mihajlovića: “Samp, završeno za Mojsandera, na redu je Bareto“, najavljuje se dolazak fudbalera Palerma zbog kojeg je predsednik Sampdorije Ferero zaratio sa kolegom iz Palerma Zamparinijem.

Dobra vest iz Firence stiže za navijače Fjorentine: “Iznenađenje Rosi. Pregledi prošli dobro, cilj je da se vrati na teren protiv Juvntusa“, piše Tutosport.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Siniša MihajlovićSerija ARomaMilanMarko VeratiLacioJuventusItalijaInterFjorentinaEvropaĐuzepe RosiBuongiorno ItaliaAntonio KandrevaAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara