""
""

Buongiorno Italia: Simeone stiže na klupu Intera! Beloti od 100.000.000 evra - najveća klauzula u istoriji Serije A!

Vreme čitanja: 4min | pon. 05.12.16. | 11:45

Lacio zaboravio kako se pobeđuje na derbiju, Lulićeve izjave digle veliku prašinu...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Rimski derbi, pobeda Milana i produžavanje ugovora Belotija sa Torinom - glavne su teme u italijanskoj sportskoj štampi. Pažnju privlaći i ideja Alegrija da Juventus u budućnosti igra sa trozupcem Dibala- Iguain- Mandžukić, kao i metamorfoza Miralema Pjanića, koji je u ulozi ofanzivnog plejmejkera pronašao sebe i sada želi da preuzme veću odgovornost u Juveu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Milan koji mljacka, Roma kakvi vukovi" ili "Milan kakav Lapa (nadimak Lapadule), Roma kakvi vukovi", na dva načina može da se čita vodeći naslov na prvoj strani Gazete.
"Dva tima anti-Juve ne posustaju i sledećeg ponedeljka igraju neku vrstu majstorice za ulogu glavnog protivnika Bjankonera u trci za skudeto", piše milanski dnevnik.

"Milan se patio, protiv Krotonea dovoljan Lapadula. Derbi otišao Đalorosima, Lacio više ne zna kako da pobedi Romu", aludira Gazeta da je Milan tek u finišu meča stigao do pobede protiv fenjeraša Serije A i da Lacio već tri i po godine ne uspeva da pobedi Romu.

"Sada je Alegri zaintrigiran trozupcem", najavljuje list da bi trener Juventusa mogao po povratku Dibale, posle povrede, da optira za vrlo ofanzivnu formaciju Bjankonera sa Pauolom, Iguainom i Mandžukićem.
"Ako su podržani od robustnog veznog reda, mogu da igraju zajedno", rekao je Alegri. Podsetimo da su pojedini mediji u Italiji insinuirali da Alegri nema hrabrosti da stavi Mandžukića na klupu.

"Babakarov gol u 93. minutu, ljubičasta velika radost", naslov je posvećen pobedi Fjorentine nad Palermom u sudijskoj nadoknadi vremena.

"Beloti od 100 miliona. Galo produžio ugovor sa Toroom do 2021", svedoči Gazeta sa naslovom i fotografijom o potpisivanju novog ugovora reprezentativca Italije i predsednika Granata Urbana Kaira. U podnaslovu se kaže da je u ugovor ubačena raskidna klauzula od 100 miliona evra, ali i da ona ima važnost samo sa inostranstvo, odnosno ne važi za klubove Serije A.

CORRIERE DELLO SPORT

"Roma, ovde je žurka", dominantni je naslov na prvoj srani Korijerea uz veliku fotografiju igrača Rome ako slave trijumf u gradskom derbiju.
"Strotman i Najngolan potpisali pobedu 2-0. Danas veliki zagrljaj navijača na stadionu Tri fontane", najavljuje list da će najvatreniji navijači Rome koji juče nisu bili na stadionu, zbog protesta koji traje već više od godinu dana, imati priliku da pozdrave svoje ljubimce.

"Derbi se obojio u žutocrvene boje, iskorišćena dva poklona Nebeskoplavih. Pobedio i Milan: u ponedeljak 12. direktan okršaj", najavljuje već Korijere utakmicu između Rome i Milana na Olimpiku koja će dekretovati ko je glavni konkurent Juventusu.

"Spaleti: Sve je ovo lepo ali Roma mora da gleda dalje od rimske obilaznice", prenosi Korijere izjavu trenera Đalorosa koji je već arhivirao pobedu nad Lacijom i gleda na sledeća dva presudna meča, protiv Milana u Rimu sledećeg ponedeljka i protiv Juventusa za dve nedelje.

"Inzagi: Poklonili smo dva gola, ne probacuju se lopte kroz noge na derbiju a i Banti, bolje ćutati", nabrojao je glavne uzroke poraza trener Lacija označavajući površnost Volasa, koji je pokušao da predribla Strotmana, i loše suđenje Bantija kao ključne motive za neuspeh.

"Lulić uvredio Ridigera: Prodavao je čarape i kaiševe. Lacio se izvinio", podnaslov je posvećen skandalu koje su proizvele reči igrača Lacija posle meča na račun nemačkog fudbalera. Ridiger je pre meča rekao da ne poznaje igrače Lacija, a kamoli njihovog trenera i tokom meča je, po svedočenju igrača Lacija, provocirao protivničke fudbalere. Lulić je preko svojih posrednika stavio do znanja da ne želi da se izvini jer njegova definicija Ridigera nije rasistička, budući da je smisao njegove opaske bilo podvlačenje da je igrač Rome zahvaljujući fudbalu postao neko i da to ne poštuje vređajući druge fudbalere. 

U dnu strane Korijere najavljuje odlučujući meč Napolija protiv Benfike u Ligi šampiona:
"Insinje motiviše Napoli, sutra se igra za prolaz u Ligi šampiona".

TUTTOSPORT

"Beloti 100 miliona", otvara Tutosport s tim naslovom današnje izdanje stavljajujući u drugi plan poraz Mihajlovićevog tima od Sampdorije sa 0:2. U podnaslovu se ističe da je raskidna klauzula u Belotijevom ugovoru najveća u istoriji italijanskog fudbala budući da je premašila Iguinovu (nešto više od 94.000.000 evra). U podnaslovu se kaže da je srpski stručnjak našao reči opravdanja za svoje izabranike i da svakome može da se dogodi jedan pogrešan dan. Tu je Mihajlović, pre svega, mislio na svoje najtalentovanije fudbalere, poput Ljajića i Belotija, koji su bili neprepoznatljivi na Marasiju.

"Juve: Pjanić govori kao vođa", ističe Tutosport da je vezista Bjankonera konačno odigrao jednu utakmicu na svom nivou protiv Atalante i da je dao izjave u stilu istinskih lidera u timovima.
"Mi smo tim velikih igrača. Hoću da preuzmem odgovornost na terenu. Verujte mi na reč, Iguain je srećan sa nama", prenosi Tutosport delove izjava Pjanića u kojima se dotakao ne samo svoje uloge u redovima Stare dame već i drugih važnih tema, kao što je i pozicija Iguaina.

"Milan: Lapadula je golgeter anti – Juve", posvećuje list  naslov svežem reprezentativcu Italije, koji je Rosonerima na poslednje četiri utakmice praktično doneo devet bodova budući da je protiv Palerma i Krotonea postigao pobedničke golove, a protiv Empolija je uz dva gola bio i najbolji akter meča.

U dnu strane Tutosport prenosi izjavu sina Dijega Simeona, centarfora Đenove:
"Simeone u Interu, otkrio Čolito". Prema rečim Čolovog sina, trener Altetika će, pre ili kasnije, sesti na klupu Nerazura.

"Roma osvojila derbi pun otrova", naslov je posvećen pobedi Rome nad Lacijom i seriji polemika koje su, kao repovi, ostali iza utakmice na Olimpijskom stadionu, od izjava Lulića na račun Ridigera, do nesportskog gesta Strotmana i reakcije Kataldija.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Andrea BelotiBuongiorno ItaliaDijego SimeoneEvropaInterItalijaJuventusLacioMilanNapoliRomaSenad LulićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara