""
""

Buongiorno Italia: Spaleti vodi Najngolana i Ridigera u Inter!

Vreme čitanja: 5min | sre. 31.05.17. | 11:53

Fabio Kapelo predviđa da će Alegri i Zidan biti ključni akteri finala Lige šampiona, osim ako arbitri ne umešaju prste

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Treneri su u centru pažnje u današnoj italijanskoj sportskoj štampi. Montela je potpisao produžetak ugovora sa Milanom, Spaleti je pozdravio Romu i već je na putu za Apijano Đentile, Inzagi je pred produžetkom ugovora sa Lacijom, selektor Ventura se obrušio na sve zbog tretmana reprezentacije i ponudio Totiju mesto tim menadžera u Azurima. Fabio Kapelo predviđa da će Alegri i Zidan biti ključni akteri finala Lige šampiona, osim ako arbitri ne umešaju prste. A Tutosport otkriva kako izgleda Torino koji bi želeo Siniša Mihajlović.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Montela – Milan: Đavoljev pakt", naslov je sa fotografijom trenera Milana Vinčenca Montele, generalnog direktora Marka Fasonea i sportskog direktora Masimilijana Mirabelija, neposredno po potpisivanju novog ugovora koji je boravak italijanskog stručnjaka produžen u Milanelu do 2019. godine.

Poboljšana MOZZART Sport iOS aplikacija

U podnaslovu se kaže da će Montela zarađivati 3.000.000 evra godišnje, plus premija od 500.000 evra za kvalifikaciju u Ligu šampiona. Gazeta navodi da je Montela od rukovodstva Milana, pre nego što je potpisao novi ugovor, tražio garancije za pojačanja i nove svlačionice.  U redekcijskom komentaru se tvrdi da je produžetak ugovora sa Montelom dobar signal za Milan pošto se posle Ančelotija, na vrućoj klupi Milana, zadržao tri godine samo Maks Alegri.

"Beskrajni pregledi Kesija. Zeleno svetlo bi trebalo da stigne danas", naslov je za priču o neočekivanim problemima pre potpisa ugovora sa reprezentativcem Obale Slonovače koji su isplivali na površinu tokom obaveznog medicinskog pregleda. Ipak, i pored otkrivenih problema, Kesi bi trebalo danas da stavi paraf na sporazum sa Milanom.

"Ja protiv Totija? Nikad, ja sam mu produžio karijeru za godinu dana", naslov je priče sa oproštajne konferencije za novinare Lučana Spaletija u Trigoriji. Sada već bivši trener Đalorosa nije svario zvižduke i polemike oko upotrebe Totija u ovoj sezoni koje su zatamnile, u suštini, dobre rezultate Rome u prvenstvu: rekordni broj osvojenih bodova i drugo mesto koje garantuje direktan prolaz u grupnu fazu Lige šampiona. Gazeta ističe da je Spaleti posebno precizirao da nije zaslužio zvižduke na otvorenoj sceni Olimpika i da bi on ostvario i bolje rezultate da nije bilo onih koji su “veslali u suprotnom smeru”.

Istovremeno, Gazeta već piše o Spaletiju kao novom šefu stručnog štaba Intera.
"Sada ga čeka Inter: Želi da zadrži Perišića i da mu dovedu Kontija (Atalanta) i Ridigera(Roma)"

U autorskom tekstu legenda Intera Bepe Bergomi tvrdi da je izbor Spaletija dobar za stvaranje tima sa ambicijom da osvoji skudeto i vrati se u Evropu.

Gazeta donosi i reportažu sa jednog institucionalnog susreta u pokrajini Lombardija na kojem nagrađeni bivši predsednici Intera i Milana.
"Morati - Berluskoni nostalgični derbi. Silvio: Napred Juve".

Dvojica bivših vlasnika su objasnila svoje razloge prodaje milanskih klubova sa finansijskim problemima, a Silvio Berluskoni je iskoristio priliku i da poželi sve najbolje Juventusu u finalu Lige šampiona. Ne treba zaboraviti da su prevremeni izbori u Italiji sve bliže i zahvaljujući novom izbornom zakonu Berluskoni bi mogao da se vrati na velika vrata u italijansku politiku. S druge strane, Morati nikada ne bi mogao da kaže “Forza Juve” čak ni da ga stave na muke.

Najavljujući finalni meč Lige šampiona u Kardifu, Gazeta objavljuje intervjue sa Zvonimirom Bobanom i Zinedinom Zidanom.
"Boban uz Alegrija iako priznaje da Real ima kvalitetnije igrače", naslov je razgovora sa bivšim hrvatskim fudbalerom u kojem je istakao da će, i u dobru i zlu, odlučujuća biti uloga Marsela.

"Zizu, završna misija: Za nas je Dibala opasnost broj jedan", priznao je trener Reala od koga se najviše pribojava. U Italiji veruju da će Kazemiro imati specijalan zadatak da motri na Argentinca.

U vrhu strane Gazeta ostavlja prostor za Mauricija Sarija koji je juče imao sastanak u četiri oka sa predsednikom Aurelijom De Laurentisom na kojem je dogovorena strategija za sledeću sezonu i njegovo povećanje plate.
"Sari za skudeto: Moram da završim posao u Napoliju".

Trener tima iz Napulja koji će od sledeće sezone inkasirati 2.000.000 evra (600.000 evra više nego u prethodnoj godini) je stavio do znanja da pre nego što napusti Napulj želi da donese treći skudeto u grad podno Vezuva.

CORRIERE DELLO SPORT

"Napad na rimske timove", naslov je s kojim Korijere upozorava na veliko interesovanje milanskih klubova za najbolje igrače Rome i Lacija. Prema pisanju rimskog dnevnika Milan, pošto je produžio ugovor sa Montelom, sada se koncentriše na dovođenje Bilje i Keite iz Lacija. Na drugoj strani budući trener Intera Lučano Spaleti tražio je od svojih novih poslodavaca tri igrača Đalorosa: Najngolana, Ridigera i Žersona.

U vrhu naslovne strane pronalazimo optimističnije vesti za rimske timove.
"De Rosi potpisao, biće kapiten u sledeće dve godine", aludira se na činjenicu da je Danijele nosi nadimak “budući kapiten” više od 10 godina i da će konačno postati “sadašnji kapiten”,  pošto je Toti skinuo dres Vučice posle 25 sezona.

"Inzagi – Lotito, na korak smo od produžetka ugovora", najavljuje Korijere da će se trener i predsednik Nebeskoplavih vrlo brzo dogovoriti oko produžetka saradnje i pored pojedinih zajedljivih komentara Lotita na račun Inzagija. Lotitu se nije svidela završnica šampionata Lacija, a izgleda i da ne podnosi najbolje veliku popularnost koju je stekao Inzagi među navijačima Lacija i u rimskim medijima.

TUTTOSPORT

Torinski dnenvik iskoristio je komentar tehničkog direktora Intera Valtera Sabatinija da potvrdi dolzaka talentovanog Čeha u redove Juventusa:
"Da, Šik ide u Juve".

U podnaslovu se precizira da je Sabatini povukao Inter iz trke za Šika i priznao:
"Mislim da ga je Juve već uzeo"

List objavljuje i intervju sa Fabijom Kapelom o predstojećem finalu Lige šampiona Juve- Real Madrid.
"Iguain je gladan, Serhio Ramos je fantastičan", individulizovao je Kapelo po jednog igrača Juvea i Reala koji će imati odlučujuću ulogu. Trener koji je sedeo na klupi oba tima je dodao da će mnogo zavisiti i od taktike koju će primeniti njegovi naslednici Alegri i Zidan, ali i od arbitra.

"Venturin frontalni napad i poziv Totiju", naslov je priče torinskog dnenvika u kojoj se iznose detalji razočarenje selektora Azura zbog tretmana koji ima reprezentacija Italije i njegova ideja da Toti zameni Lelea Orijalija u ulozi tim menažera Azura pošto se Orijali vraća u Inter posle Evropskog prvenstva za mlade u Poljskoj.

Ispod zaglavlja list ostavlja prostor za Torino. Pored portreta Siniše Mihajlovića stoji naslov:
"Toro po Mihinim željama".

U podnaslovu se kaže da srpski stručnjak tražio barem po jedno pojačanje za svaki deo tima, od Sirigua do Falčinelija, a da je "zabranjeni san" dovođenje Perotija iz Rome. Samo sa tim pojačanjima, po mišljenju Mihajlovića, Torino će imati šansu da se vrati u Evropu. 

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Antonio RidigerEvropaFabio KapeloInterItalijaJuventusKlaudio LotitoLučano SpaletiMilanNapoliRadža NajngolanRomaSerija ASimone InzagiValter SabatiniVinčenco Montela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara