"Italijanska sportska štampa"
"Italijanska sportska štampa"

Buongiorno Italia: Varnice pred derbi Italije, Azuri ciljaju polufinale, ali bez Kontea?

Vreme čitanja: 5min | uto. 13.10.15. | 11:24

Duel Intera i Juventusa i sudbina selektora glavne su teme na “čizmi“

Izabrane vesti

Derbi Italije i budućnost Antonija Kontea su glavne teme italijanske sportske štampe. Tutosport o utakmici između Intera i Juventusa već piše kao o “otrovanoj“, kao u starim vremenima kada su oba tima konkurisala za "skudeto". Gazeta se bavi mogućim naslednicima Antonija Kontea na klupi Italije i predviđa koji bi klub mogao da trenira trofejni stručnjak od sledećeg leta. Piše se i o još jednom pehu Lacija, koji je posle Lukasa Bilje izgubio i Marka Parola zbog povrede, dok Roma radi na dovođenju Matjea Debišija iz Arsenala, a Juve Roberta Sorijana iz Sampdorije.

LA GAZZETTA DELLO SPORTKo umesto Kontea, pita se Gazeta

U prvom planu naslovne strane Gazete je sudbina Antonija Kontea koji će po svoj prilici napustiti kormilo Azura po završetku Evropskog prvenstva u Francuskoj sledeće godine. “Konte odlazi? Evo naslednika”, ne gubi vreme list da pronađe validne alternative za trofejnog stručnjaka.
Počeo kasting: Alegri, Kapelo, tandem Lipi - Kanavaro, a tu je i Spaleti…. Milan, Roma, PSŽ i Čelsi su imena najzainteresovanijih klubova za Kontea”, navode se imena trenera i klubova koji bili odgovarajući za nacionalnu selekciju Italije i Kontea.

Kao što je pre neki dan MOZZART Sport podsetio, Italija je zabeležila neverovatan skor od 49 uzastopnih utakmica u kvalifikacijama za svetska i evropska prvenstva bez poraza, danas Gazeta u tom podatku vidi motiv za igrače Kontea da ne izgube večerašnji poslednji meč u kvalifikacionoj grupi: “Italija anti -Norveška za 50”. U podnaslovu se podseća da Azuri nisu izašli pognute glave sa kvalifikacione utakmice već devet godina, ali da je večeras neophodna pobeda sa velikim brojem golova kako bi mogli da se nadaju ulasku u grupu nosilaca na žrebu za EURO 2016.

Fudbalsku Italiju potresa i novi skandal o prodaju televizijskih prava i ulozi kompanije Infront koja ima u svojim rukama, ne samo televizijska prava već i marekting velikog broja klubova u Seriji A: “Televizijska prava: Kalčo pod opsadom, pretresena sedišta Đenove i Barija”. U podnaslovu se precizira da je na nišanu tužilaca nelegalno poslovanje Infronta i navodno nameštanje tendera za dobijanje televizijskih prava Serije A.

Inter, Melo zna kako se pobeđuju Bjankoneri. Poverenje senatorima Juventusa”, naslov je vezan za Derbi Italije koji je na programu u nedelju veče. U podnaslovu stoji da su Melo i Miranda već pobeđivali Juventus sa njihovim bivšim timovima, Galatasaraj i Atletiko Madrid, u Ligi šampiona, a da Maks Alegri računa na staru gardu za meč na San Siru.

Čerčijeva misija: Osvojiti Milan”, najavljuje se tim naslovom povratak među strartere italijanskog krilnog napadača i to baš protiv kluba u kojem je proživeo svoje najbolje dana u karijeri, Torinu. Ispod stoji da je Čerči, do sada igrao malo, ali da će u u subotu, najverovatnije biti od prvog minuta na terenu Olimpijskog stadiona na kojem je pružio svoje najbolje partije.

CORRIERE DELLO SPORTSelektor tema i u Korijereu

Rimski sportski dnenvik je juče bio domaćin predsedniku Italijanskog fudbalskojg saveza Karlu Tavekju pošto su Korijere i italijanska kuća fudbala potpisali sporazum o medijskoj saradnji. Tim povodom Tavekjo je odgovarao i na pitanja o svojim, Konteovim i planovima Azura: “Konte, ja ostajem i idemo zajedno na Mundijal”. Predsednik Tavekjo doduše nije mogao da potvrdi da će Konte ostati na klupi Azura, ali je stavio do znanja da će se on kandidovati da ostane na čelu Saveza i izrazio nadu da će i Konte nastaviti svoju avanturu na klupi Italije i posle Evropskog prvenstva.

U vrhu naslovne strane Korijere donosi još jedn u nizu loših vesti za Lacio, posle Bilje povredio se i Parolo: “Lacio, nove neprike za Piolija. Parolo mesec dana van stroja”. U podnaslovu se objašnjava da je Paolo zaradio povredu mišića i da je pod velikim znakom pitanja njegovo učešće i na derbiju, na programu 8. novembra.

Roma nastavlja da radi na pronalaženju rešenja za poziciju desnog beka, pošto je Florenci mnogo korisniji kada igra na sredini terena ili u napadu, a Majkon ne daje više garancije da može da odigra na visokom nivou seriju utakmica: “Roma priča francuski. Na nišanu je Debiši”. U podnaslovu stoji da će bek Arsenala pojačati rimski klub u januarskom prelaznom roku.

U dnu strane se registruje da su kartu za Evro obezbedili Rusija i Slovačka, a da će Švedska Zlatana Ibrahimovića morati u baraž: “Napred Rusija i Slovačka sa super Hamšikom”.

Na kraju Korijere najavljuje i večerašnji dvoboj Italije i Irske u kvalifikacionoj grupi za Evropskom prvenstvo mladih reprezentacija u kojoj igra i Srbija “Under 21 ide u lov na triling protiv Irske”, aludira se na činjenicu da je i Italija, kao i Srbija, na prva dva meča zabeležila dve pobede.

TUTTOSPORTTutosport o otrovanom derbiju

Torinski sportski dnevnik najavljuje varnice na utakmici Inter-Juventus naslovom ”Otrovana” i nabraja 10 razloga zbog kojih će Derbi Italije na San Siru prštati na sve strane, kao nekada. Među razlozima su lični animozitet između Alegrija i Mančinija, želja Felipea Mela za osvetom zbog načina na koji je primoran da napusti Juve pre pet godina kao i Bonučija koji je odrastao, fudbalski, u Interu a onda je odbačen kao škart.

Ispod, Tutosport ne propušta priliku i da pruži još jednu temu navijačima Juventusa za raspravu u barovima: “Sorijano na nišanu. Marota na potezu”. U tekstu na unutrašnjim stranama se precizira da je generalni direktor već počeo da radi na dovođenju italijanskog reprezentativca iz redova Sampdorija u Juventus i da mora da pobedi Napoli koji je prošlog leta već sve utanačio sa igračom i klubom iz Đenove ali je zakasnio da u vremenskom roku depozituje ugovor u Zajednici prvoligaša.

Na naslovnoj strani Tutosport najavljuje i drugi milansko-torinski okršaj ovog vikenda Torino-Milan: “Mihinia ideja: Čerči starter protiv kluba koji ga je lansirao”, aludira list na činjenicu da je Alesio svoje najbolje partije pružio u dresu Torina.

Torinski dnevnik konstatuje još jedan peh za Lacio u  poslednjih sedam dana, posle kapitena Bilje, Pioli je ostao bez još jednog veznjaka: “Jao mišići: Lacio mesec dana bez Parola”.

U dnu strane  Tutosport objavljuje i intervju sa igračem Napoija Valdifjorijem koji je zajedno sa trenerom Sarijem stigao u Napuplj iz Empolija. “Nisam Sarijev miljenik, ali osvojiću Napoli”, odgovorio je Valdifjori na žaoke da ga je Sari doveo u Napoli i da ga protežira zbog posebnog odnosa koji se kreirao tokom zajendičkog iskustva u toskanskom klubu.

Ispod zaglavlja Tutosport najavljuje najzanimljivije detalje sa ćaskanja sa predsednikom Fubdalskog saveza Italije Karlom Tavekjom u sedištu Korijere delo Sporta, budući da je ista kuća izdavač i rimskog i torinskog sportskog dnevnika i da je potpisala sporazum o saradnji sa Federkalčom .
"Italija, polufinale je minimalni cilj na Evropskom prvenstvu", ističu se optimistička očekivanja  Tavekja za sledeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija AMilanJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno ItaliaAntonio KonteAlesio Čerči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara