""
""

Čakarević za MOZZART Sport: Da se kod nas ulaže u košarku kao u Rumuniji...

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.05.17. | 18:14

Najbolji košarkaš MOZZART Superlige po većini statističkih parametara kaže da mu prija što je u dobroj formi, ali i da bi više voleo da ga se ljubitelji košarke sećaju po igrama u Radničkom nego u Partizanu

Kada odete na sajt MOZZART Superlige i pogledate statistiku u praktično svakoj koloni ćete videti ime Marka Čakarevića, košarkaša Dinamika. Najbolji je po indeksu korisnosti (22,2 po utakmici), drugi je po broju datih poena (17,3), drugi je skakač lige (7,7) i prvi je po ukradenim loptama (2,5). Samo ga nema u asistencijama.

Zato smo pozvali bivšeg košarkaša Radničkog iz Kragujevca i Partizana da nam kaže u čemu je tajna tako dobrih igara?
"Da, u dobroj sam formi, igram dosta vremenski. Sarađujem sa Mutom Nikolićem i kod njega sam igrao najbolju košarku i ranije (u Radničkom). Dosta sam zreliji, bolje prepoznajem situacije na parketu, poklopilo se dosta stvari. Najviše na to utiče to što imam veću minutažu i prostora da pokažem šta znam", kaže Čakarević za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

On je prošle godine igrao u Rumuniji, u Temišvaru, a imao je pre toga jako dugu pauzu zbog povrede. Nije tajna da veliki broj naših košarkaša odlazi kod istočnih komšija u potrazi za košarkaškim hlebom.

Tamo se sve više i sve ozbiljnije ulaže. To nam potvrđuje i naš sagovornik.
"Radio sam sa Nikolom Markovićem, pričao sa Mutom i rešio sam da dođem u Dinamik. Pre toga sam igrao za Temišvar, nisam bio nešto zadovoljan tamo igrački gledano. Ali, tamo se baš ulaže u košarku. Da se ovde ulaže kao u Rumuniji, bila bi naša liga među top ligama Evrope! Naravno, ne računam tu Zvezdu koja ima veći budžet od ostalih timova".

Dinamik je porazom od Mege praktično izgubio šanse da se nađe među četiri ekipe na kraju sezone što bi ga odvelo u ABA ligu.
"Bilo bi sve mnogo bolje da imamo šanse za ABA ligu, ali ćemo dati sve od sebe da odigramo dobro u naredna dva kola. Ipak, očekivano je da Jadranci budu na prva četiri mesta, teško je bilo da se neko od nas KLS ligaša ušunja. Mada, bilo je dobrih utakmica protiv abaligaša. Mi smo recimo Partizan, ali smo ga ispustili", kaže Čakarević koji je na tom meču dao 20 poena.

Mnogi ga pamte baš iz vremena kada je igrao za crno-bele.
"Da, ali bolje da me pamte iz Radničkog, tada sam igrao bolje a-ha-ha. Pa dobro, Partizan je uvek pod većom pažnjom javnosti pa je tako. To je normalno".

Kako mu je bilo da igra protiv crno-belih?
"Igrao sam i dok sam bio u Igokei, tako da mi to nije neka novost. Dosta je vremena prošlo otkako sam nosio dres Partizana".

A Dinamiku u poslednjem kolu dolazi Crvena zvezda, u subotu od 20 časova. Hoćeš li tu imati veći motiv?
"Probaćemo da odigramo i da budemo konkurentni Zvezdi koja je završila kao 9. tim Evrolige i u jednom periodu igrala najbolju košarku u Evropi. Znamo kakav je odnos snaga, ali želimo da odigramo tako da zadovoljni izađemo iz hale, to je najvažnije", kaže Čakarević.

Na kraju, hoće li ostati u Dinamiku, preći u neki naš klub ili neki inostrani možda tokom leta?
"Žao mi je što nismo obezbedili ABA ligu, ali postoje priče da će biti drugi rang ovog takmičenja. Meni je ovde lepo, Dinamik ima vrhunske uslove, baš je fin projekat, možda bi mogao da ostanem. Odlični su ljudi, vlasnik koji ulaže svoj novac u neprofitabilan sport...Naravno, želja mi je i da zaigram u nekoj malo jačoj ligi", zaključio je Čakarević.

Sa ovakvim brojkama...

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvropaKK DinamikMarko ČakarevićFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara