Captain Milner to the rescue! Babel kaznio grešku od 142.500.000, ali Liverpul se provukao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.19. | 17:05

Fulam umalo do boda, ali je Serhio Riko napravio kobnu grešku

Liverpul je preživeo Krejven Kotidž! 

Teže nego što se očekivalo fudbaleri Liverpula pokorili su London i osvojili tri boda, pa će bar do kraja reprezentativne pauze zauzeti mesto na vrhu tabele Premijer lige. Umalo je Rajan Babel presudio bivšem klubu i olakšao Sitiju put do titule, ali je posle velike greške Serhija Rika u finišu Liverpul odahnuo, a zamenik kapitena Džejms Milner sa kreča overio zasluženu pobedu - 2:1 (1:0). 

Izabrane vesti

Koliko drame na Krejven Kotidžu, gotovo niotkuda! Da li se balon izduvao posle odlične partije u Minhenu i eliminacije Bajerna iz Lige šampiona ili su puleni Jirgena Klopa pomislili da će lako da odrade utakmicu protiv davljenika iz Zapadnog Londona, ali Liverpul je i pored trijumfa ostao nedorečen. Ozbiljan posed lopte u većem delu susreta nije doneo Redsima dovoljno šansi da ugroze najslabiju odbranu Premijer lige i ranije prelome otpor, što je dovelo do drame koja se ipak dobro završila po jednog od dva glavna kandidata za titulu. 

Kao da je predosetio Klop da će se finiš u Fulamovom domu razvijati baš kako i jeste, zato je na vreme sa terena povukao Adama Lalanu i uveo Džejmsa Milnera. Iskusni vezista je u roku od 20 minuta prošao dugačak put. Treba biti iskren, imao je deo krivice za Babelov pogodak samo dva minuta pošto je ušao, a onda je upravo on spasao Liverpul pogotkom sa penala i obezbedio mu novu radost. 

Kako je samo kiksnuo u situaciji koja je prethodila Liverpulovoj skupocenoj greški od 142.500.000 evra u režiji Virdžila van Dajka i Alisona Bekera. Loše, baš loše je ispucao loptu i doveo svoje skupocene saigrače u nezgodnu situaciju. Doduše, Babelov gol zaista ide najviše na dušu najskupljeg štopera i drugog najplaćenijeg golmana  u istoriji fudbala. Nedostajalo je prave komunikacije, nisu uspeli Van Dajk i Alison da se sporazumeju na vreme, pa je Holanđanin svojom reakcijom malo i bacio senku na gotovo perfektan meč na Alijanc Areni samo tri dana ranije... Njegov znatno iskusniji sunarodnik eksploatisao je Alisonovo napucavanje i dao tračak nade da bi Fulam mogao da uzme utešni bod u sezoni punoj teških momenata. Aleksandar Mitrović je proveo na terenu svih 90 minuta, ali nije uspeo da iznese teret velikih očekivanja na svojim leđima, pa je bez gola ostao i u sedmoj uzastopnoj utakmici...

Fulam nije izdržao. Nije ni zaradio taj bod, mada je u kratkom vremenskom periodu tokom drugog poluvremena uspeo da stegne kaiš oko Liverpulovog gola i ozbiljno pripreti, što je krunisano pogotkom, ali je Liverpul zasluženo slavio. 

Ponovo je u dresu Redsa dominirao Sadio Mane. Strašan fudbal igra lucidni Senegalac, pa je u 26. minutu stigao do svog petog gola u poslednje tri utakmice, 20. jubilarnog ove sezone u svim takmičenjima i 17. u Premijer ligi. Odlično je partnerstvo razvio sa Robertom Firminom ove sezone, što je potvrđeno upravo u akciji koja je prethodila golu. Lepo dodavanje do Brazilca, utrčavanje, povratna, šut i gol! Sve to u šesnaestercu nesrećnog Fulama. 

Mogao je i mnogo ranije da overi pobedu, ali to je valjda mantra kojom se Liverpul vodi svih ovih godina - zašto jednostavno, kad može komplikovano? To ih je dosad koštalo šampionske titule, a umalo se isti scenario ponovio i u Londonu...

ENGLESKA 1 - 31. KOLO

Subota
Barnli - Lester 1:2 (1:1)
/Meknil 38 - Medison 33, Morgan 90/

Bornmut - Njukasl 2:2 (0:1)
/King 48,pen, 81 - Rondon 45+5, Riči 90+4/

Vest Hem - Hadersfild 4:3 (1:2)
/Nobl 15pen, Ogbona 75, Čičarito 84, 90+1 - Bakuna 17, Grant 30, 65/

Nedelja

Fulam - Liverpul 1:2 (0:1)
/Babel 74 - Mane 26, Milner 81 penal/

17.30: (3,90) Everton (3,50) Čelsi (1,95)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Sadio ManeRajan Babel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara