"Hemond proslavlja pogodak"
"Hemond proslavlja pogodak"

ČEMPIONŠIP: Lukave Lisice se ponovo izvukle, u Blekburnu kiša golova!

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.04.14. | 22:43

Čarlton uhvatio poslednji voz za spas

Hemond proslavlja pogodakLester ove godine niko ne može da zaustavi! Posle 19 utakmica bez poraza (14 pobeda i pet remija), Lisice su još jednom uspele da izbegnu poraz i tako ostanu na pravom putu ka Premijer ligi! Vigan je imao odličnu priliku da prvi skine skalp prvoplasiranom timu Čempionšipa u 2014. godini, ali... To se nije desilo - 2:2. 

Utakmica je donel dosta uzbuđenja u oba poluvremena na DW stadionu, a u oba dela igre viđena su po dva pogotka. Prvo vođstvo imao je domaćin, koji je preko Ivana Ramisa stigao do pogotka u 37. minutu. Napadač Vigana je odlično iskoristio prodor Đordija Gomeza i njegov ubačaj, a ovaj se sa centra kaznenog prostora snašao baš kako treba i glavom zatresao mrežu.

Izabrane vesti

Svega četiri minuta bilo je potrebno gostima da anuliraju zaostatak, a to je učinio Endi King posle asistencije Dejvida Nagenta za vrlo lep gol u desni donji ugao.

Sredinom drugog poluvremena, tačnije u 61. minutu igre Vigan je preko Roberta Kiernana stigao do nove prednosti, koja je gotovo garantovala tri velika boda. Đordi Gomez je ponovo bio arhitekta.

Ali, lukave Lisice su se izvukle u samom finišu susreta. Tačnije u 87. minutu, kada je Hemond glavom pocepao mrežu domaćina i tako ugasio svaku nadu za eventualnu pobedu.

A u Blekburnu ludnica od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka! Šest golova, pregršt prilika na obe strane i remi na kraju - Blekburn 3 - 3 Brajton.

Iako su gosti prvi poveli u 17. minutu preko Rodrigeza, fudbaleri Blekburna su u 25. minutu zahvaljujući Roudsu stigli do izjednačenja, a potpuna ofanziva domaćina donela je u 42. minutu i preokret rezultata! Strelac je bio Kairni

Gotovo ceo drugi deo igre protekao je u neizvesnoj igri, ali bez pogodaka. Ipak, led je probio Grir u 79. minutu posle asistencije LuaLue. Novo vođstvo i, činilo se, konačnu tačku na utakmicu stavio je Rouds u 86. minutu sa penala, da bi bukvalno u poslednjim trenucima meča Stivens postavio konačnih 3:3 i tako potpuno šokirao domaću publiku.

Blekburn je tako upisao svoj četvrti uzastopni remi, dok je Brajton, posle tri vezana poraza, konačno došao do boda.

ČEMPIONŠIP – REZULTATI – 31. i 34. kolo, zaostale utakmice:

Blekburn – Brajton 3:3 (2:1)
/Rouds 25, 86 penal, Kairni 42 – Rodrigez 17, Grir 79, Stivens 88/

Lids – Čarlton 0:1 (0:0)
/Gučanejhad 54/

Vigan – Lester 2:2 (1:1)
/Ramis 37, Kiernan 62 – King 41, Hemond 87/

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČempionšipBrajtonLester SitiIvan RamisEvropaEngleskaDžordan Rouds

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara