"Badštuber"
"Badštuber"

Čoveče, prijateljski ti kažemo - prestani da igraš fudbal... Holger Badštuber opet nastradao

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.02.16. | 11:12

Štoper Bajerna polomio nogu, sezona završena, najverovatnije propušta i EURO u Francuskoj

BadštuberDokle više?

Mora da se to pitaju navijači, rukovodioci, pa i treneri Bajerna, ali i sam Holger Badštuber. Definitivno najmalerozniji fudbaler minhenskog gigatna ponovo je van pogona. Potencijalni reprezentativac Nemačke završio je sezonu, pošto je polomio nogu i predstoji mu tromesečna pauza, što znači da se do kraja prvenstva neće vraćati na teren.

Izabrane vesti

Badštuber je nastradao u subotu veče, na poslednjem treningu ekipe Pepa Gvardiole pred bavarski derbi sa Augzburgom. Pretrpeo je frakturu skočnog zgloba leve noge. Pod hitno je operisan, a posle hirurškog zahvata Bajern je saopštio da će štoper morati da pauzira najmanje tri meseca. To znači da će proustiti pohod na još jednu Salataru i Kup Nemačke, ali i Ligu šampiona. Štaviše, značajno je umanjio šanse da se nađe na spisku selektora Joakima Leva za predstojeće Prvenstvo Evrope u Francuskoj ovog leta.

Snimak zgloba posle operacijePovreda Holgera Badštubera stigla je u trenutku kad trener Bajerna Pep Gvardiola muku muči da sastavi odbranu. Van stroja su Džerom Boateng i Havi Martinez, a odsustvo još jednog štopera dodatni je udarac pred dvomeč sa Juventusom u osmini finala Lige šampiona.

A Badštuber možda ni sam ne može da izbroji sve povrede koje su ga zadesile: najpre su mu stradali prednji ukršteni ligamenti, pa je odsustvovao zbog pucanja zadnje lože, zatim rupture butnog mišića, povrede tetive, još jedne povrede kolena...

I sad ovo. Neverovatno, zaista.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

povredaNemackaHolger BadštuberEvropaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara