""
""

Čoveče, priznaj jednom da si poražen: Ma, samo su imali sreće, moji igrači su profesionalci, imaju ponos

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.17. | 12:24

Mirinjo „blistao“ posle eliminacije iz Liga kupa

Oba pehara osvojena minule sezone skliznuće sa polica trofejne sale na Old Trafordu. Jedan, jer Mančester junajted i ne učestvuje u Ligi Evrope, a drugi, zato što je Žoze Murinjo dozvolio sebi da ga Bristo Siti nokautira u četvrtfinalu Liga kupa i ostavi bez šanse da brani naslov.

A Portugalac je ostao dosledan sebi. Nikad u karijeri nije priznao da je protivnik bolji. Nikad, pa ni sinoć, iako je član Čempionšipa slavio 2:1, zahvaljujući odlučujućem pogotku u trećem minutu nadoknade vremena.
Nismo zaslužili da izgubimo, protivnik je imao sreće“, mrtav-hladan je izjavio Murinjo.

Izabrane vesti

Elaborirao je tok meča na sebi svojstven način, odbijajući da preuzme odgovornost što je slavni engleski klub poržaen na Ešton gejtu.
Bristol je dao gol kad to niko nije očekivao, odnosno kada smo mi bili jači. U prvom poluvremenu nam je nedostajao intenzitet. Oni su ga imali. I fizički i psihilčki. U nastavku smo mi stvarali šanse, svi su čekali naš gol. Dva puta smo pogodili okvir, imali smo snagu u nogama, čak i za produžetke, ali nismo imali vremena za reakciju posle drugog gola domaćina“.

Bristol će tako u polufinalu Liga kupa na megdan Mančester Sitiju. Možda je i bolje što je Junajted sad ispao, jer kako igra i kako je igrao nedavn u gradskom derbiju nema te sile koja bi mu pomogla da izbegne još jedno prašenje u izvedbi Pepa Gvardiole.
„Za fudbalere Bristol Sitija je ovo bio veliki dan. Uvek je rizično igrati sa ekipama iz nižih liga: savetuješ, savetuješ, savetuješ, ali igrači imaju različit nivo motivacije, pa se ovakve stvari ponekad dešavaju. Bristol je odigrao briljantno, borio se kao da je ovo utakmica života, što je verovatno i bila. Bio je divan fudbalski dan. Niželigaš je pobedio premijerligaša“.

MOZZART kvote 2016 Lester - Mančester junajted 1 (4,40), X (3,50), 2 (1,85)

Videćemo kakav će biti odgovor Murinja i njegovih fudbalera u prvenstvu, jer već u subotu putuju na gostovanje Lesteru.
Ne želim da krivim igrače. Odigrali su profesionalno. Ne mogu da kažem da su bili nezainteresovani ili neodgovorni ili da nemamo dovoljno ponosa. Pokazali su to posle 0:1, imali su to u sebi sve do drugog gola u poslednjim sekundima, kad više nismo imali vremena da reagujemo“, dopunio je trener Mančester junajteda.

Inače, parovi polufinala Liga kupa Engleske su Čelsi - Arsenal i Mančester Siti - Bristol Siti. Prvi mečevi su na programu 9. januara, a revanši 23. januara.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaLiga kup EngleskePremijer ligaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara