"Vlada Vukoičić"
"Vlada Vukoičić"

Čović: Ni titula nije vredna Vukoičićevog života

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.13. | 12:11

"Vladino zdravstveno stanje se ozbiljno pogoršavalo zbog sve učestalijih tahikardija i bio je podvrgnut lekarskim intervencijama. Kada mu je timski lekar jednom prilikom na treningu merio pritisak, imao je 150 sa 100 na jednoj, a 160 sa 120 na drugoj ruci", kaže prvi čovek Zvezde

Vlada VukoičićRazlog sporazumnog raskida ugovora Crvene zvezde i Vlade Vukoičića je zdravstveno stanje mladog trenera, otkrio je predsednik kluba Nebojša Čović za Naše novine. Prema Čovićevim rečima, sada već bivšem treneru crveno-belih je usled velikog pritiska i nervoze nakon utakmica srce ubrzano kucalo, pa je dalji angažman pretendovao da ozbiljno ugrozi njegovo zdravlje.
“Nakon poslednjih nekoliko ligaških mečeva Vladino stanje se ozbiljno pogoršavalo zbog sve učestalijih tahikardija i bio je  podvrgnut lekarskim intervencijama. Kada mu je timski lekar jednom prilikom na treningu merio pritisak imao je 150 sa 100 na jednoj, a 160 sa 120 na drugoj ruci. U takvoj konstalaciji stvari zaista se nisam dvoumio, ni pobede, pa čak ni titula, nisu vredni nečijeg zdravlja ili života. Da li je trebalo da mi umre na terenu”, upitao je Čović u razgovoru za Naše novine, i dodao da je pritisak koji sa sobom nosi mesto prvog trenera Crvene zvezde očigledno bio previsok za mladog trenera.

TAČNO JE DA SAM ZBOG VUKOIČIĆA TELEFONIRAO ILIĆU USRED UTAKMICE

Čović se u razgovoru za Naše novine osvrnuo i na sporni telefonski razgovor sa tim-menadžerom Nebojšom Ilićem tokom meča sa Radničkim iz Kragujevca. Predsednik crveno-belih objasnio je da je Ilića zvao zbog zdravstvenog stanja trenera Vukoičića.
“Jer vas zanima o čemu sam pričao u onom telefonskom razgovoru. Rekao sam Iliću da prenese doktoru ekipe da proveri kako je Vlada jer mi je delovalo da se baš nervira”, istakao je Čović, i dodao da je bivšem treneru ozbiljno pozlilo i nakon tog meča.

Izabrane vesti

Predsednik crveno-belih objasnio je da bivši trener nije bio siguran ni na početku sezone da li će moći da iznese tu poziciju, ali da ga je on ubedio da prihvati ponudu zbog velike predanosti i nespornog kvaliteta koji mladi stručnjak poseduje.
“Pred start sezone prva želja nam je bio Radonjić, ali je on imao ugovor sa Budućnošću i odmah smo se orijentisali na dovođenje Vukoičića. Vlada je tada odbio i rekao da misli da ne bi mogao to da iznese i da bi pukao, pa smo na preporuku Svetislava Pešića doveli Lazića. Pošto se Lazić nije snašao, dao sam sve od sebe da ubedim Vukoičića da ipak preuzme ekipu i uspeo sam u tome, što se ispostavilo kao dobar izbor jer je zabeležio zaista dobre rezultate ove sezone", rekao je prvi čovek Zvezde, i dodao da je na zdravlje mladog stručnjaka najviše uticao angažman u Bosni, jer nije primao platu sedam meseci i jer mu je pravljen problem što mu puno Srba igra u ekipi.

Nebojša Čović je istakao i to da je Vlada Vukoičić pomalo izgubio autoritet kod igrača, jer je bio prema njima "mekši" nego što je trebalo.
“Naša ekipa je sastavljena od iskusnih i dokazanih igrača i oni kada ih pustiš labavije znaju da postanu pravi vukovi. Govorio sam Vladi: ‘Stegni ih jako, jer je to jedini način da ne izgubiš autoritet’, ali me on nije poslušao. Kada se ekipa isteže, onda to moraju svi da rade, ne može, na primer, Rakočević da šutira jer će sutra da priđe Savović i kaže hoću i ja da šutiram”, objasnio je Čović šta je zamerio mladom stručnjaku.

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

Berni EklstonFK Crvena zvezdaNebojša ČovićVlada Vukoičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara