""
""

GRUPA G: Crnogorci teško podneli eliminaciju! Vučinić divljao pa dobio crveni, isključen i Brnović (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.15. | 22:56

Austrija dva puta gubila, ali slavila pod Goricom golom u 92. minutu

Poput naših, i crnogorski fudbaleri će predstojići Evropski šampionat gledati preko malih ekrana! Sokolovi su poraženi pod Goricom od Austrije sa 2:3, iako su dva puta vodili, tako da više nemaju nikakve šanse da se nađu na završnoj smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta! Rusija je prema očekivanjima slavila u Kišinjevu (2:1) i zadržala drugo mesto u grupi G, baš kao i Švedska koja je lako dobila Lihtenštajn, te osigurala u najmanju ruku baraž.

Crna Gora je sjajno počela utakmicu protiv lidera grupe kome ovaj meč nije značio apsolutno ništa, pošto je još u prrošloj rundi overio prvo mesto. Pogotkom Vučinića posle čepog pasa Vukčevića domaćin je poveo i tim rezultatom otišlo se na poluvreme. U tim trenucima u Moldavija je čuvala 0:0 protiv Rusije, pa su Sokolovi bili u izuzetno dobroj poziciji...

Izabrane vesti

Ipak, Austrijanci su u drugom delu pokazali zbog čega slove za jedno od najprijatnijih iznenađenja ovih kvalifikcija. Dodali su gas i uspeli da izjednače potpuno zasluženo pogotkom Janka u 55. minutu. Prethodno je sve lepo odradio Martin Harnik.

Crnogorci su po drugi put došli do vođstva nakon gužve u šesnaestercu nakon kornera. Najbolje se u toj situaciji snašao Fatos Bećiraj - 2:1. Tada je Rusija već imala sigurnih 2:0 i to je značilo da će Sokolovima trebati trijumf veći od tri gola razlike u poslednjem kolu u Moskvi, ili kiks Šveđana kako bi se dokopali treće pozicije i baraža. No, san se raspršio u poslednjih desetak minuta. Prvo je Arnautović napravio dar-mar u šesnaestercu domaćina i izjednačio na 2:2, da bi u nadoknadi vremena Sabicer doneo potpuni preokret. 

Tom trećem pogotku gostiju prethodilo je isključenje Mirka Vučinića zbog divljanja na terenu i rasprave sa sudijom. Crveni karton u istom trenutku zaradio je i selektor Crne Gore Branko Brnović.

Rusija je dugo, dugo lomila otpor žilavih Moldavaca, ali je na kraju ispunila glavni cilj. Ignaševič je načeo domaćina, dok je Artem Dzjuba rešio sve dileme pogotkom u 78. minutu susreta. Šveđani su još lakše došli do tri boda u Lihtenštajnu. Golove su postigli Berg i Ibrahimović, s tim što je Zlatan još i penal promašio...

GRUPA G - 9. KOLO

Moldavija - Rusija 1:2 (0:0)
/Sebotaru 85 - Ignaševič 58, Dzjuba 78/

Crna Gora - Austrija 2:3 (1:0)
/Vučinić 32, Bećiraj 78 - Janko 55, Arnautović 81, Sabicer 90+2/

Lihtenštajn - Švedska 0:2 (0:1)
/Berg 18, Ibrahimović 55/

(foto: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalKvalifikacije za EURO 2016Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara