""
""

Crveno usijanje u Pireju, Jorgos Strašni i Olimpijakos uništili Panatinaikos!

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.16. | 19:55

Grčki šampion ostvario jednu od najubedljivijih pobeda nad najvećim rivalom na svom terenu u ovom veku - 88:63

Ni „D“ od od derbija Grčke u Dvorani Mira i prijateljstva! Štaviše, od Panatinaikosa u Pireju ni dugmići nisu ostali. Čekao se spektakl kakav samo dva najveća grčka kluba mogu da prirede, a viđen je najubedljiviji trijumf Olimpijakosa nad Panatinaikosom na svom terenu u novijoj istoriji - 88:63 (23:17, 27:15, 18:17, 20:14).

Izabrane vesti

A PAO i njegovi navijači zapamtiće jedno ime - Jorgosa Printezisa! Legenda grčke, a posebno velikana iz Pireja, vodio je crveno-belu i prvoklasnim izdanjem na kolena bacio nedoraslog protivnika, koji izgleda još ne može da se navikne na život bez besmrtne legende - Dimitrisa Dijamantidisa. Možda na prvi pogled deluje neverovatno, ali to je realnost. Jer, Olimpijakos definitivno u ovom momentu ima za klasu bolji tim. To se i videlo kroz dominantni ples koji su crveno-beli izveli pred krcatim tribinama svog doma, dok se Panatinaikos davio već posle nepune dve četvrtine, a na kraju i skroz potonuo. 

Heroj utakmice Jorgos Strašni ubrizgao je grčkom šampionu atomsku energiju u finišu prvog i početkom drugog poluvremena, kada je domaćin i definitivno prelomio utakmicu. Utakmicu je završio sa 18 poena (9/17 iz igre), pet skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu, dok mu je u prvom delu meča veliku podršku pružio Met Lodžeski. Reprezentativac Belgije je na kraju skupio 15 poena i devet uhvaćenih lopti, a dve trećine koševa ubacio je već posle dve četvrtine igre. Dok je Erik Grin imao 14 koševa, Vasilis Spanulis je ubacio samo dva poena, ali je zato podelio sedam završnih dodavanja! Nikola Milutinov je na terenu 13 minuta i za to vreme skupio tri poena, šest skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu, uz dve blokade.  

Puleni Janisa Sfairopulosa utakmicu su dobili frenetičnom odbranom, dok su u protivničkom reketu pohvatali praktično sve, s obzirom da su na kraju imali čak 20 ofanzivnih skokova! To je donelo čak 28 poena iz drugog pokušaja, a Crveni su čak imali i 17 koševa iz kontri. Poređenja radi, PAO je kroz iste parametre obezbedio pet, odnosno četiri poena. Pogubljenim igračima Argirisa Pedulakisa nije trebalo mnogo da ispuste sve konce i prepuste se na milost i nemilost takmacu. Već na veliki odmor Zeleni su otišli sa 18 poena zaostatka (50:32), da bi u finišu utakmice rastojanje umalo otišlo na iznad 30 koševa! 

Panatinaikosovu blamažu već u prvom delu meča sprečio je Janis Burusis. Ipak, nakon 12 ubačenih poena u ovom delu igre, više nije povećavao brojke, a navodno je imao i problem s povredom. Tek u nastavku meča malo su proigrali Džejms Gist i Kris Singlton, a obojica su na kraju imali po deset koševa.

(FOTO: Action Images)


tagovi

PanatinaikosOlimpijakosNikola MilutinovMet LodžeskiKris SingltonJorgos PrintezisJanis BurusisEvroligaDžejms Gist

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara