""
""

ČUDO NEVIĐENO: Ruski uragan opustošio Izrael, od 0:3 do 4:3 za 14 minuta! Jel’ igrao neko 1-2 i 7+? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.09.16. | 21:55

Neverovatan preokret Zenita protiv Makabija, dirljive scene u Alkmaru

Jednom u deset godina! To što je uradio Zenit u Netanji nije čudo, to je paranormalna pojava. Nešto „s one strane“ fudbala. Moćni klub iz Sankt Peterburga odigrao je utakmicu koja će ući u anale kluba, ali će se duboko urezati u pamćenje svih ljubitelja ovog sporta. Navijačima Makabija iz Tel Aviva biće dugogodišnja noćna mora. Nespokoj. Utvara iz Rusije. Kako god da se nazove, ostaće zabeleženo da je leta gospodnjeg 2016. sastav Mirčea Lučeskua izveo spektakularan preokret i za samo 14 minuta nadoknadio zaostatak od tri gola. Štaviše, na kraju je slavio - 4:3.

U apsolutnog junaka gostujućeg tima, koji tri četvrtine utakmice, nije postojao na terenu i ličio je na raspuštenu bandu koja ne zna gde jurca, izrastao je Brazilac Đulijano. Novajlija iz Gremija ove sezone već je nekoliko puta spasavao Zenit da bi večeras pokazao sav potencijal, upisao tri asistencije, dao jedan gol i bio najzaslužniji za preokret o kome pričaju dva kontinenta. Azijski i evropski. Najviše zahavljujući njemu, Rusi su u Netanji - gde Makabi igra utakmice - stigli do pobede u Grupi D Lige Evrope.

Izabrane vesti

Delovalo je da će bodovi sigurno ostati u Izraelu. Makabi je leteo terenom, Haris Medunjanin gospodario igrom i četa Šote Arveladzea sigurno je jezidla ka trijumfu. Njegu ga je približio upravo pomenuti Medunjanin, sa dva dalekometna hica, usput je novajlija iz Malmea Vidar Kjartanson pogodio za ukupnih 3:0 i činilo se da povratka gostima nema.

Inače, u Kladionici MOZZART kvota na prelaz iz keca u dvojku (domaćin vodi na kraju prvog poluvremena, gost pobeđuje na kraju) bila je 28,00. Da li je neko gađao?

I još jedna kladioničarska zanimljivost: na ovom meču došla je kvota čak 40,00 na tip 7+ kad je reč o ukupnom broju golova na meču, što se i desilo.

A onda je Aleksandar Kokorin u 77. mitinu dao nadu Zenitu, koja je postala još veća kad je Elazar Dasa u razmaku od tri minuta isključen zbog dva žuta kartona. Tim sa stadiona „Petrovski“ je dao gol posle indirektna, potom još jedan, da bi crnogorski napadač Luka Đorđević u prvom minutu nadoknade po četvrti put savladao srpskog golmana Predraga Rajkovića, zapečatio sudbinu Makabija, a svojoj ekipi doneo sva tri boda.

Daleko manje uzbudljivo bilo je u Alkmaru, gde je maleni Dandalk u premijernom izlasku na evropsku scenu osvojio i prvi bod. Učinio je to zahvaljujući rezervisti Kjaranu Kildufu, koji je u 89. minutu iskoristio nepažnju odbrane AZ-a i pogodio za 1:1.

Holanđani su na isteku sata igre stekli prednost golom Stejna Vujtensa, koji je glavom savladao golmana Gerija Rodžersa, ali ga je on tom prilikom zakačio po glavi, zbog čega je Belgijanac morao odmah da napusti teren. Bilo je i dirljivih scena, pošto su se saigrači zabrinuli za njegovo zdravlje, ali je već do kraja meča javljena najvažnija vest, da je 26-godišnji vezista došao svesti.

LIGA EVROPE -  Grupa D

AZ Alkmar – Dundalk 1:1 (0:0)
/Vujtens 60 - Kilduf 89/

Makabi TA – Zenit 3:4 (1:0)
/Medunjanin 26, 70, Kjartanson 50 - Kokorin 77, Mak 84, Đulijano 86, Đorđević 90+1/

(FOTO: Action images)


tagovi

ZenitRusijaPremijer ligaMakabi Tel AvivLiga EvropeIzraelEvropaĐulijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara