Čudo Patrik Kutrone i kako Milan letos nije verovao u njega...

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.02.18. | 12:45

Teško da je uoči početka sezone mogao da pretpostavi da će supertalentovani centarfor pokazati da je već sada TOP nivo u odnosu na konkurenciju

Italija sve glasnije bruji o Milanovom čudu od deteta - Patriku Kutroneu!

Nepuna dva dana pošto je napunio mrežu Spala italijanski 20-godišnjak puni stupce novinskih članaka, prepunih reči hvale. A ima i razloga. Paradoksalno zvuči za tim koji je prošlog leta utrošio preko 220.000.000 evra u renoviranje tima, odnosno skoro 43.000.000 za dvojicu napadača (Andre Silva 38.000.000, Nikola Kalinić pozajmica 5.000.000), ali Patrik Kutrone je trenutno najbolji strelac Milana dosadašnje sezone! Sa 12 golova na svom kontu, od čega po pet u Seriji A i Ligi Evrope, te dva u nacionalnom Kupu, Kutrone je iskočio na sam vrh klupske liste najboljih golgetera i tako potvrdio da osim talenta poseduje i mnogo više - instikt pravog fudbalskog ubice u kaznenom prostoru. 

Izabrane vesti

Teško da je uoči početka sezone mogao da pretpostavi da će supertalentovani centarfor pokazati da je već sada TOP nivo u odnosu na konkurenciju. Ne samo u timu, već i u grupi momaka do 20 godina na planeti! 
"Milan, samo je Mbape bolji od Kutronea", ističe milanski list Gazeta delo Sport da statistički podaci nedvosmiselno ukazuju da je od mladog napadača Rosonera ubojitiji i efikasniji samo veliki francuski talenat iz Pari Sen Žermena.

Ali, ne treba zaboraviti da je PSŽ u obavezi da predstojećeg leta Monaku iskešira gotovo 180.000.000 evra za Mbapea koji je, doduše, i prošle sezone blistao u dresu Kneževa (čiji je izdanak), baš kao sada Kutrone, trenutno jedan od najdragocenijih bisera Rosonera uz Điđa Donarumu, Manuela Lokatelija i Davida Kalabriju.

Kilijan Mbape i u opremi PSŽ trese mreže na svim meridijanima i dosad je to učinio 15 puta! Iza Kutronea nalaze se Ibrahima Nijane iz Meca i Lionov strelac Husem Uar sa po pet, odnosno Juventusov produkt Moise Kean (na pozajmici u Veroni) i Dortmundov američki dragulj Kristijan Pulišić sa po četiri gola.

Koliko tek sada smešno zvuči filozofija kineskih vlasnika u fotelji Milana, koji su zarad silno uloženog novca želeli Kutronea da pošalju na pozajmicu. A, u redu su dugo stajali Krotone, Bolonja i Torino. Patrik Kutrone je svojim igrama već zadužio vodeću ulogu u timu bez realne perspektive, ali bi baš on mogao da bude zvezda vodilja kluba u budućnosti. Kutrone je do svojih 12 pogodaka stigao za tačno 1.565 minuta, dok je Mbape uzeo 2.382 minuta za 15 golova, uz sada već nekoliko bitnih razlika. Mbape igra svoju drugu profesionalnu sezonu u karijeri i već se dokazao na velikoj sceni, u Ligi šampiona i nacionalnom timu. Mada je, ruku na srce, baš igrama u debitantskoj godini u Monaku doživeo vrtoglavi uspon zbog čega je u jednom trenutku bio na prag madridskog Reala. Kutrone je prošle zime uveden u Milanov seniorski program, ali je u toj polusezoni na terenu proveo svega pet minuta. 

Zbog toga Đenaro Gatuzo i podiže kočnicu, kako bi sprečio da njegov mladi golgeter ne izgori u prevelikoj želji.
"Samo mu je potrebna želja da nastavi da raste. Očekujem da će napredovati uz pomoć celog tima i da će igrati s mnogo više mira u glavi. Njegov stil bi mogao da se iskristališe, da postane čistiji i napredniji, jer ponekad izgubi previše lopti u velikoj želji, a treba da bude glavom samo u utakmici".

Patrik Kutrone je prototip napadača kakav je svojevremeno bio Filipo Inzagi. Čovek šesnaesterca, on slabo učestvuje u građenju samih akcija, ali obožava da iskoristi minimalni prostor da utrči protivničkoj odbrani iza leđa i zatrese mrežu u samo jednom dodiru. Zato i nije slučajno što ga mnogi fudbalski kritičari baš ovih dana porede s legendarnim Pipom, koji je svoje golgetersko majstorstvo do vrhunca doveo baš u dresu Rosonera. 

Ovih dana Italijom kruži priča da je Kutroneu potreban samo jedan Andrea Pirlo kako bi svoj fudbalski talenat razvio do konačnih limita. 

Šteta za Milan je samo to što je vrsta igrača poput legendarnog fudbalskog Mocarta, žargonski rečeno - izumrla. Jedan od retkih te vrste danas je Miralem Pjanić...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Patrik KutroneKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara