""
""

Čudo u Baskiji - srpski tinejdžer izbacio Sosijedad iz kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.17. | 21:31

Trećeligaš Ljeida posle velikog preokreta slavio na Anoeti

Senzacija u Kupu kralja. Trećeligaš Ljeida izbacila je člana elite Real Sosijedad pobedom od 3:2 u San Sebastijanu, iako je gubila sa 2:0, a odlučujući gol dao je mladi srpski napadač Bojan Radulović!

Izabrane vesti

Momak star 18 godina, a visok čak 191 centimetar glavom je, a kako drugačije, zatresao mrežu Sosijedada samo tri minuta pre kraja ove više nego uzbudljive utakmice. A sjajno mu je centrirao Manuel Molina.

Inače, njegov otac je Radoslav, rođeni Banjalučanin, svojevremeno je igrao za Zemun i Rad pre nego što je prešao u redove Ljeide.

Radulović mlađi ušao je u prvi tim španskog kluba u junu, a ovo mu je bio prvi gol u dresu Ljeide u tekućoj sezoni. Pozivan je nedavno i među mlađe omladince Srbije, generacija u kojoj su Strahinja Bošnjak iz Partizana i Luka Ilić iz Crvene zvezde.

Ništa večeras nije slutilo da bi duel mogao da iuma ovakav završetak. Sosijedad je u prvom meču slavio sa 1:0, a na Anoeti ga je u 23. minutu Dijego Ljorente  doveo do nove prednosti.

Kada je 10 minuta kasnije Huanmi povisio na 2:0, sigurno niko na stadionu, pa čak ni u timu Ljeide nije mogao da zamisli kako će da se završi ova utakmica.

Ali, to je lepota fudbala. Sosijedad je u drugom poluvremenu spustio gard pomislivši valjda da je sve gotovo. Pokazalo se to kao kobna greška i domaćin je dobio šamar od kojeg će obrazi dugo da mu bride.

Aitor Nunjez je u 56. minutu prepolovio zaostatak, a samo tri minuta kasnije Molina je iz opravdano dosuđenog penala doneo izjednačenje svom timu, a protivniku uneo nervozu u igru.

A onda je na scenu stupio Radulović. Talentovani srpski fudbaler koji je i rođen u Ljeidi, pogodio je za vođstvo Ljeide od 3:2 i ispostaviće se, plasman u osminu finala Kupa kralja.

 


Barselona - Mursija 5:0 (1:0)
Sosijedad - Ljeida 2:3 (2:0)
Sevilja - Kartahena 4:0 (3:0)

21.30 Atletik Bilbao - Formentera
21.30 Atletiko Madrid - Elče
21.30 Las Palmas - Deportivo

*podebljani su timovi koji su prošli u 1/8 finala

(FOTO: Printscreen)


tagovi

Kup kraljaPrimeraReal Sosijedad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara