Fakundo Kampaco (©Starsport)
Fakundo Kampaco (©Starsport)

Čarobna dodavanja za MVP nagradu: Kampacu u leđa gledali Slukas, Marinković, Lesor…

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 15:11

Argentinac najkorisniji igrač drugih utakmica četvrtfinala Evrolige

Real Madrid je došao na prag Fajnal-fora Evrolige, a tamo ga je odveo – Fakundo Kampaco. Dominirao je Argentinac u drugoj utakmici serije protiv Baskonije, izluđivao čuvare deljenjem majstorskih asistencija, ali i dalekometnim pogocima.

Čarobna dodavanja, iza leđa i preko glave, uz punjenje svih kolona donela su mu MVP nagradu. Proglašen je za najkorisnijeg igrača drugih utakmica četvrtfinalne serije Evrolige, a u leđa su mu gledali Kostas Slukas, Vanja Marinković, Matijas Lesor, Kodi Miler Mekintajer, Džabari Parker

Izabrane vesti

Vizink centar je uživao u košarkaškoj poeziji. Fakundo Kampaco je u pobedi nad Baskonijom od 101:90 proveo 27 minuta na parketu i tada praznog hoda nije bilo kod Kraljevskog kluba. Bio je izuzetno raspoložen, sve mu je išlo od ruke i meč je završio sa 33 indeksna poena.

Argentinac je počastio ekipu Duška Ivanovića sa 24 poena, a procenti šuta bili su impresivni – 3/4 za dva, 4/5 za tri i 6/6 sa linije za slobodna bacanja. Pridodao je i sedam asistencija, imao i četiri skoka. Sve skupa bilo je dovoljno da nasledi Najdžela Hejs Dejvisa, koji je bio MVP prvih utakmica četvrtfinalne serije Evrolige.

Kostas Slukas je postavio rekord po broju poena, upisao je 29 u pobedi nad Makabijem u krcatoj Oaki. Ali, odlično izdanje nije bilo dovoljno da završi ispred alfe i omege Real Madrida.




tagovi

EvroligaKK Real MadridFakundo Kampaco

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara