"Super start: Đuzepe Sanino"
"Super start: Đuzepe Sanino"

Čudotovrac Sanino i maleni Karpi ščepali Bikove za rogove! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.10.15. | 19:53

Novajlija u Seriji A savladao Torino (2:1) i sprečio ga da se dočepa vrha tabele

Super start: Đuzepe Sanino

Šok terpaija uprave Karpija potpuno je upalila! Novajilija u Seriji A i jedna od najslabijih ekipa stigla je do prve pobede u novom šampionatu i to, eto, tek u sedmom kolu.

Izabrane vesti

Ali, njihov skalp je veliki i zove se Torino, ekipa koja je do ovog kola bio jedna od najboljih u italijanskom šampionatu, a koji je poražen sa 2:1 (0:0).

To nije mnogo zanimalo Đuzepea Sanina, novog trenera Karpija, koji je pre nekoliko dana nasledio na kormilu Fabricija Kastorija. Sjajno je iskusni stručnjak postavio taktiku, promenio nekoliko fudbalera u prvoj postavi, pa je maleni klub iz okoline Modene ščepao Bikove za rogove i sprečio ih da se pobedom domognu prve pozicije u Seriji A.

Posle tvrdog i ne toliko atraktivnog prvog poluvremena u kojem smo videli tek po neki pokušaj na obe strane, domaćin je stigao do prednosti u nastavku u 55. minutu. Brazilac Gabrijel Silva je sjajno šuitirao sa ivice šesnaesterca, lopta je pogodila stativu, ali se odbila o leđa golmana Torina Padelija i odsela u mreži za 1:0.

Dvadesetak minuta kansije već je bilo 2:0. Iskusni Marko Borijelo je odlično centrirao sa leve strane, a u petercu Bikova najbolje je reagovao Brazilac Rider Matos, koji je glavom savladao Padelija i povećao prednost Karpija.

Iako je Maksi Lopez sa bele tačke, posle čini se opravdano dosuđenog penala, vratio neizvesnost u meč i smanjio na 2:1, domaćin je izdržao pritisak, iščupao se i u poslednjim trenucima utakmice nakon pokušaja iskusnog Kamila Glika i zabeležio prvu ovosezonsku pobedu kojom je pobegao sa začelja tabele. 

SERIJA A – 7. KOLO

Subota

Karpi – Torino 2:1 (0:0)
/Padeli 55. autogol, Matos 73 – Lopez 75. penal/

20.45 Kjevo – Verona

Nedelja

12.30 Empoli – Sasuolo
15.00 Palermo – Roma
15.00 Sampdorija – Inter
15.00 Udineze – Đenova
18.00 Juventus – Bolonja
18.00 Lacio – Frosinone
20.45 Milan – Napoli
20.45 Fiorentina – Atalanta

(FOTO: Action Images)


tagovi

TorinoSerija AMarko BorijeloMaksi Lopez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara