""
""

CVAJTA: Lajpcig udario u gusarski zid, Efenberg ispada iz lige...

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.16. | 20:28

Lider izgubio u Hamburgu posle 11 vezanih pobeda

Prerano su izgleda počeli da slave u Lajpcigu! Posle 11 vezanih pobeda (računajući i prijateljske utakmice tokom pauze) i ubedljivog prvog mesta, izabranici Ralfa Rangnika poraženi su u jednom od derbija 21. kola Cvajte na vrućem gostovanju u Hamburgu - 0:1. Sankt Pauli je iznenadio favorizovane goste i golom Marka Žatkovskog stigao do velika tri boda koja ga vraćaju na treću poziciju barem do ponedeljka. 

Jednak broj bodova (po 36) sakupio je i Nirnberg koji će prekosutra dočekati Bohum. Lajpcig je ostao na koti 44 i prvo mesto mu za sada nije ugroženo...

Izabrane vesti

Ekipa Evalda Linena bila je inferiorna kada je u pitanju posed lopte, imali su domaći u nekoliko navrata i dosta sreće, ali su nošeni fantastičnom podrškom sa tribina zadržali taj gol prednosti i pokazali da se ne odriču borbe za treće mesto koje na kraju sezone vodi u doigravanje za Bundesligu.

A tinja i nada navijača Kajzerslauterna. Pogotovo posle večerašnjeg trijumfa u Paderbornu - 4:0. Đavoli su su slavili posle dva startna remija u drugom delu, pa sada imaju 30 bodova i pravo da veruju da uz nekoliko vezanih pobeda mogu da se uključe u borbu za sam vrh tabele. Dva pogotka za Kajzer postigao je mladi hrvatski defanzivac Stipe Vučur, a po jednom su se u strelce upisali Jensen i Klih.

Tim Štefana Efenberga tone sve dublje, u zoni je ispadanja, a poslednji put tri boda uzeo je još krajem oktobra prošle godine... 

CVAJTA - 21. KOLO

Petak:
Paderborn - Kajzerslautern 0:4 (0:2)
/Vučur 22, 77, Jensen 35, Klih 56/

FSV Frankfurt - Grojter Firt 1:2 (0:2)
/Šahin 49 - Frajs 12, 30/

Sankt Pauli - Kajzerslautern 1:0 (1:0)
/Žatkovski 8/

Subota:
13.00: Hajdenhajm - Sandhauzen
13.00: Duizburg - Karlsrue

Nedelja:
13.30: Frajburg - Dizeldorf
13.30: Braunšvajg - Bilefeld
13.30: Union Berlin - Minhen 1860

Ponedeljak:
20.15: Nirnberg - Bohum

(foto: Action Images)


tagovi

Sankt PauliNemackaKajzerslauterngrojter firtEvropaCvajtaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara