""
""

Cvetković i Anđušić porodili Partizan i sprečili senzaciju u Pioniru, Džons je pun pogodak (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.11.15. | 18:55

Američki krilni centar sa 17 poena bio najefikasniji u timu Petra Božića

Partizan preživljava teške dane, a utakmica sa slovenačkim Tajfunom u 11. kolu Jadranske lige pokazala je koliko su crno-beli daleko od onih partija i igara na koje su navikli navijače u proteklih deceniju i po. Sve u svemu, navijači Partizana moraju da budu zadovoljni pobedom u večerašnjem duelu koja ih je pomerila sa samog dna Jadrana - 89:85.

Izabrane vesti

Prikazana igra, međutim, svakako će zadati dosta glavobolje Petru Božiću i njegovom stručnom štabu, pogotovo što u sledećem kolu crno-beli gostuju jednom od glavnih favorita za trofej, zagrebačkoj Cedeviti.

Još jednom se pokazalo da Partizan ove sezone može da se osloni na svoje "klince" Petra Aranitovića i kapitena Vanju Marinkovića, odnosno da Kevin Džons predstavlja ozbiljno pojačanje za ovu ekipu, a u najbitnijem momentu njegova ruka nije zadrhtala pri izvođenju penala. 

Aleksandar Cvetković i Danilo Anđušić takođe su pokazali da kada uđu u seriju pogodaka sa distance, mogu da naprave ozbiljnu razliku na terenu. Povremeni srpski reprezentativac ubacio je i poslednja dva poena za Partizan, koji su i overili pobedu. 

Tako je bilo i večeras u poslednja četiri minuta kada je Partizan nošen podrškom sa tribina slomio otpor gostiju iz Šenturja za četvrti trijumf u Jadranskoj ligi.

Tajfun svakako u Beograd nije došao sa belom zastavom i to je jasno stavio do znanja, iako im nastup u hali Pionir verovatno predstavlja jedan od većih uspeha u klupskoj istoriji.

Mučili su igrali slovenačke ekipe crno-bele tokom cele utakmice, radili često šta su hteli kroz poroznu i zbunjenu odbranu domaćina. Na kraju je, ipak, presudio, suvi kvalitet Partizanovih košarkaša.

Partizan je dobro otvorio prvo poluvreme, činilo se bolje nego na svim prethodnim utakmicama ove sezone.

Međutim, ispostavilo se da je to bila samo neka vrsta optičke varke, pošto je novajlija u regionalnom takmičenju brzo pohvatao ono što je Partizan igrao.

Ovaj put za odbranu Partizana nerešiv problem predstavljao Čebular, koji je za poluvreme ubacio 18 poena, sa samo tri promašaja iz igre u tom periodu. Do kraja on je postigao ukupno 29 koševa i umalo srušio crno-bele. 

Da stvar bude gora po crno-bele u finišu prvog poluvremena, nije delovalo ni da imaju dovoljno energije i želje da odgovore na nalete Tajfuna koji je imao i podršku gupe od 20-ak navijača sa bubnjevima.

PARTIZAN - TAJFUN 89:85 (20:15, 19:27, 19:19, 31:24)

Hala Pionir
Gledalaca: 2.000
Sudije: Siniša Herceg, Tomislav Vovk i Bojan Jovanić

PARTIZAN: Cvetković 11, Aranitović 14, Džons 17, Marinković 10, Vitkovac 10, Đumić 2, Koprivica, Perović, Milutinović 7, Vrabac 6, Vilson 2, Anđušić 10.

TAJFUN: Sebić 5, Držić, Čebular 29, Zimič, Bratož 10, Klark 7, Ponjavić 11, Drobnjak 2, Bolčina 14, Parker 7.

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK PartizanKK TajfunKevin DžonsJadranska ligaDanilo AnđušićAleksandar Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara