Da nam živi, živi rad… I bolja odbrana - Partizan protiv Metalca, vraća se Von

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.05.18. | 10:08

Crno-beli jure petu pobedu, ali trener Čanal traži i napredak u igri

Red je da se praznik rada proslavi radno. A košarkaši Partizana to će učiniti utakmicom sa valjevskim Metalcem u hali Pionir u okviru petog kola Superlige Srbije. Crno-beli su, uz čačanski Borac, jedina neporažena ekipa, za sada, u domaćem šampionatu i u današnji duel ulaze kao favoriti.

Ipak, ono što je zasmetalo treneru Nenadu Čanku u prethodnom kolu, uprkos ubedljivoj pobedi nad Vršca, bila je slabija igra u odbrani. Duel protiv Metalca biće solidna prilika da ekipa pokaže da li je vidljiv napredak na tom polju.
"Još jedna utakmica u kojoj imamo ulogu favorita, ujedno i još jedna prilika da pokažemo napredak u fazama igre gde stvari nisu funkcionisale kako treba. Ekipa Metalca će sigurno pružiti svoj maksimum i neće doći u Beograd da sama sebe pobedi. Prema tome, za nove bodove nam je potrebna ozbiljnost i koncentracija, što zahtevam od svih igrača koji se budu našli na terenu”, rekao je Čanak u najavi utakmice.  

Izabrane vesti

U poslednjih mesec dana Partizan je imao dosta problema sa povredama igrača, ali se situacija polako popravlja.
“Postoji šansa da se Kvame Von nađe u timu i da sa njim ponovo imamo punu rotaciju na pozicijama jedan i dva. Gavrilović ima problem sa ramenom, Novica i dalje sa skočnim zglobom, ali se nadam da će nam se i oni uskoro priključiti", istakao je Čanak.

Zamenik kapitena Partizana Mihajlo Andrić kaže da ekipa ne sme da se opusti i podsetio da su baš zbog toga crno-beli doživeli neke neprijatne trenutke tokom mini priprema u Crnoj Gori.
"Želimo da ovaj prvi krug u ligaškom delu završimo sa maksimalnih 5:0. Nemamo ni vreme ni pravo da se u bilo kom trenutku opuštamo. Tokom priprema smo videli šta može da nam se desi ako ne uđemo u utakmicu na pravi način i mislim da smo tu lekciju savladali. Kako se bude bližio plej-of, verujem da ćemo i mi na terenu biti sve bolji", naglasio je Andrić.

Superliga Srbije, B grupa - pet kolo

18.00 (8,50) Vršac (25,00) FMP (1,07)
18.30 (1,85) Partizan (hendikep -23,5) Metalac (1,85)
20.00 (1,17) Dinamik (20,00) Vojvodina (5.50)

Foto: MN Press


tagovi

Nenad ČanakMihajlo AndrićKK MetalacKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara