""
""

Dama više nema strpljenja, Marota misli o Milinković Saviću! Vitsel mora da odluči, Toliso i N

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.12.16. | 17:45

Juventus sastavio konačnu listu igrača koje će pojuriti ove zime...

Tema centralnog veziste goruća je u Torinu mesecima unazad. Nadali su odgovorni ljudi Juventusa da će pomenuta problematika biti rešena još prošlog leta, ali nijedna opcija nije bila dovoljno dobra. 

Izabrane vesti

Odnosno, dok je Stara dama stezala obruč oko Aksela Vitsela, vreme na transfer pijaci je iscurelo, pa je rešavanje ovog problema odloženo za januar. A januarski prelazni rok sve je bliži, samim tim i dan kada će italijanski šampion konačno zakrpiti jednu veliku rupu i to u srcu tima. 

Zato bi predstojeće nedelje, možda čak i dani mogli da donesu konačni odgovor na pitanje - ko će nositi Juventusov vezni red do kraja sezone i dalje. 

Aksel Vitsel već ima usmeni dogovor sa Juventusom za jun sledeće godine, kada mu ističe ugovor sa Zenitom, ali Dami je potrebno rešenje - odmah. Međutim, u Zenitu nemaju nameru da Belgijanca puste tek tako i od Juventusa zahtevaju obeštećenje od 6.000.000 evra za januarski prelazni rok. Ono što rukovodeći kadrovi kluba iz Sankt Peterburga više žele jeste da probaju da „uvale“ Vitsela Kinezima, koji su navodno ozbiljno zagrizli mamac i dali bi čak 20.000.000 evra Zenitu i bogat ugovor igraču. 

Ali, Belgijanac ne želi na Daleki istok, već mu je zapadni deo Evrope primamljiviji. 

Prvi operativac Stare dame Bepe Marota i dalje motri na Korentina Tolisa iz Liona i Seviljinog Stivena N'Zonzija. Ali, obe opcije su u ovom trenutku preskupe. Lion traži bar 35.000.000 evra za francuskog vezistu, dok Andalužani zahtevaju između 20.000.000 i 25.000.000 evra za čoveka koji i nije ostavio jak utisak na stadionu Ramon Sančez Pizhuan. 

Finansije su, zapravo kamen spoticanja u ova dva slučaja, a posebno u slučaju Tolisa, koga je Masimilijano Alegri ozbiljno zavoleo. 

Međutim, Marota bi mogao sve da iznenadi i napravi pomalo neočekivanu ofanzivu na zlatno srpsko dete - Sergeja Milinković Savića. Sjajni Orlić u poslednje vreme oduševljava partijama koje pruža, Simone Inzagi mu je u Laciju našao odgovarajuću ulogu, a ovaj mu vraća odličnim izdanjima. 

Italijanski mediji kažu da se Maroti svideo Milinković Savić, ali da u ovom trenutku još ne razmišlja toliko ozbiljno o njemu. Pre svega zbog nedostatka iskustva velikih utakmica, a onda jer ni prvi čovek Nebeskoplavih Klaudio Lotito nema nameru da olako pusti 21-godišnjeg momka. Navodno, već je postavio cenu na 20.000.000 evra, što Juventusu takođe ne odgovara.

Bjankoneri se nadaju da bi na kraju mogli da iskoriste Marotine pregovaračke moći i obezbede bar jedan veliki potpis za manje pare. Pre ostalih Vitselov sada, jer je Juventusova najveća želja. 

A ako Vitsel odluči da ode na Istok, možda usledi definitzivna ofanziva na Milinković Savića?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiven N'ZonziŠpanijaSeviljaSerija ASergej Milinković SavićRusijaPrimeraPremijer ligaLacioJuventusItalijaEvropaBepe MarotaAksel Vitsel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara