"možda opet u Makabiju?"
"možda opet u Makabiju?"

Darušafakin kraj? Nema Evrolige, nema sponzora, nema ni trenera

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.05.17. | 15:57

David Blat i definitivno napušta turski klub

možda opet u Makabiju?Veštački projekat finansiran novcem Doguš grupe stigao je do svog kraja. Bar se tako čini, jer posle Evroliginog indirektno priznanja da, uprkos tome što najviše para dobija iz Turske, ipak ne može da u eliti drži toliko istanbulskih klubova Darušafaka klizi ka zaboravu.

Čim je objavljeno da Darušafaka neće sledeće sezone dobiti specijalnu pozivnicu organizatora za učeće u Evroligi, Doguš grupa je saopštila da izlazi iz kluba i na pragu je dogovor po kome će ubuduće ulagati ogroman novac u Fenerbahče. Što i nije toliko strašno, jer je ipak u pitanju “pošten” klub… Sa sve navijačima, istorijom.

Izabrane vesti

A kad su pare iscurile iz Darušafake, sve se uslovno rečeno raspalo. Nije to bio klub sagrađen na ljubavi i entuzijazmu. Proslavljeni trener David Blat imao je ugovor na dve sezone, ali je shvatio da ovakva “siromašna” Darušafaka koja će igrati u Evrokupu ne zadovoljava njegove ambicije, pa Izraelac na kraju sezone ide sa Bosfora.

Biće slobodan strelac. Ali teško da će dugo biti bez angažmana. Njegov bivši klub Makabi iz Tel Aviva već traži šefa struke…

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Dejvid BlatEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara