""
""

Dauda: Biće Zvezda još efikasnija

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.09.13. | 17:07

Nigerijac obećao naporan rad tokom mini priprema na Tari, a debitant Goran Gogić očekuje da se izbori za veću minutažu

Pobeda u Kragujevcu, pa pravac – Tara. Ekspedicija Crvene zvezde je vezanim trojkama protiv Jagodine (2:1), Napretka (1:0) i Radničkog 1923 (2:0) otišla na dvonedeljnu pauzu, koju će prekratiti boravkom na Tari, od 4. do 8. geptembra, gde će ekipa Slaviše Stojanovića sprovesti mini pripreme uoči nastavka šampionata.
Crveno-beli će na planini raditi bez reprezentaivaca (Petković, Kovačević, Rajković, Milunović, Vešović, Kasalica) i u mnogo boljem raspoloželjnu nego posle premijernog poraza od Javora. Potvrđuju to i reči debitanta Gorana Gogića, koji je u finišu susreta na stadionu Čika Dača dobio šansu umesto kapitena Nenada Milijaša.
''Ušli smo dobro u utakmicu i poveli na vreme. Nakon toga, protivnik je uspeo u finišu poluvremena da pripreti, na našu sreću bez uspeha. U nastavku smo dobro kontrolisali situaciju i golom Daude rešili sve dileme oko pobednika. Srećan sam što sam u finišu susreta dobio priliku da debitujem. Debi dobija na težini, jer smo protiv Radničkog ostvarili pobedu, zbog čega imam još više razloga za zadovoljstvo. Ponovo sam u svom klubu, očekujem da se u narednom periodu izborim za veću minutažu'', rekao je Gogić.

Novajlija iz Jagodine obećava da će narednih 14 dana iskoristiti da se izbori za bolji status kod trenera Stojanovića.
''Na najbolji mogući način treba da iskoristimo pauzu koja sledi u prvenstvu. Pobeda protiv Radničkog nam mnogo znači, jer Kragujevac oduvek važi za 'vruć' teren i fudbalski grad. Nikome neće biti lako da odande odnese bodove. Tokom mini-priprema na Tari maksimalno ću se truditi da se nametnem stručnom štabu i opravdam ukazano poverenje, poručio je Gogić.

Izabrane vesti

Drugi gol protiv Kragujevčana delo je Abiola Daude. Mada su u finišu prelaznog roka postojale opcije da napusti Marakanu, Nigerijac je možda baš golom u četvrtom kolu nagovestio da će biti opcija više u napadu srpskog viceprvaka.
''Završili smo ciklus od prva četiri meča u prvenstvu. Posle startnog neuspeha, povezali smo tri trijumfa i očigledno je da nam svima forma ide uzlaznom linijom. Susret protiv Radničkog nije bio nimalo lak. Dobro smo otvorili meč, postigli gol na vreme i nakon toga kontrolisali utakmicu'', ocenio je Dauda.

On dodaje da je zdrav, maksimalno posvećen treninzima i da ga interesuje samo uspeh Zvezde.
''Pogodak koji sam postigao mi je dodatno podigao samopouzdanje i motivisao me na još bolji rad. Slede nam dve nedelje pauze tokom kojih ćemo se dodatno uigrati i raditi na ispravljanju propusta koje smo pravili. Najvažnije je da na Taru idemo u dobrom raspoloženju. Sledeći meč igramo protiv Donjeg Srema. Verujem u nastavak pobedničke serije uz još bolju i efikasniju igru. Konkurencija u napadu je velika, a na šefu stručnog štaba je da proceni ko je u datom trenutku u najboljoj formi i ko može najviše da pomogne ekipi'', konstatovao je Abiola Dauda.

 

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

Abiola DaudaFK Crvena zvezdaGoran GogićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara