Dauda napada grogirani Fener

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.12.18. | 11:14

Kriza istanbulskog velikana daje za pravo Giresunu da se nada prolazu u osminu finala turskog kupa

Nema kraja posrtanjima Fenera. Velikan iz azijskog dela Istanbula nalazi se u jednom od najtežih perioda od osnivanja kluba. O tome svedoči i nedavni remi, sa ukusom poraza, protiv Erzuruma. Odavno je igračima Fenera voda došla do grla. Pomenuti duel sa slabašnim gostima predstavljen je kao idealna prilika da se pobegne od zone ispadanja, tim pre što je nedavno angažovan novi-stari trener Ersun Janal, koji je debitovao na svoj 57. rođendan. Ispalo je nešto sasvim drugačije. Nikakvog slavlja nije bilo, a mršav bod ostavio je trofejni klub na 17. mestu.

Podsetimo, posle poraza na domaćem terenu od Ankaragučua krajem oktobra (1:3), što je bila šesta prvenstvena utakmica zaredom bez pobede za Fenerbahče, otkaz je dobio trener Filip Koku. Holanđanin se nije proslavio pa se uprava kluba odlučila da otpusti Kokua, a na klupi ostavi Kokuovog zemljaka i donedavnog asistenta Ervina Kumana. Reč je o dve godine starijem bratu puno poznatijeg Ronalda koji trenutno sedi na klupi holandske reprezentacije. Iskusni Ervin je igračka legenda Groningena i PSV-a, a u trenerskoj karijeri vodio je Fajenord, Utreht, Ajndhoven i RKC Valvijk. Bio je selektor Mađarske, a kao asistent bratu radio je u Sautemptonu i Evertonu, pre nego što se ove sezone odlučio na angažman u Turskoj uz Kokua. Međutim, Kuman nije dugo izdržao i na njegovo mesto došao je Janal. Kao kandidati za klupu Fenerbahčea figurirali su i srpski trener Slaviša Jokanović i legendarni Arsen Venger. 

Izabrane vesti

Imajući u vidu situaciju u redovima Žutih kanarinaca, šta treba očekivati u kupu protiv Giresuna? Realno, sve je moguće, iako je Fener u prvom meču slavio sa 1:0, i to jedva, pogotkom Islama Slimanija u 80. minutu. Fener i Giresun sastali su se u kupu i prošle sezone, kada je su igrači u žuto-crnoj opremi dobili oba dvoboja rezultatom 2:1. Pre toga, 2016. godine Fener je takođe slavio u oba susreta u najmasovnijem takmičenju, nešto ubedljivije 0:2, pa 6:1. Eventualno osvajanje kupa bio bi jedini način da Fener izađe na Stari kontinent, ali dosadašnje partije nisu obećavajuće...
"Kup za nas nikada nije imao veću važnost. U tim se posle mesec dana vratio Roberto Soldado, što je velika stvar za nas. Moramo da budemo koncentrisani i damo sve od sebe, bez obzira ko je protivnik", rekao je Janal. 

Sa druge strane, udarna igla Giresuna - trenutno 13. ekipe druge turske lige - je Abiola Dauda. Nekadašnji napadač Crvene zvezde vratio se posle lakše povrede i dva propuštena meča na teren postigavši četiri gola na tri utakmice, nakon čega je izbio na drugo mesto liste strelaca šampionata sa osam golova, tri manje od Portugalca Marka Paišaa. Ipak, Nigerijac na poslednja tri meča nije tresao mreže.

Možda je trenutak da ponovo pokaže napadačko umeće?

TURSKA, KUP, 1/16 FINALA (REVANŠ MEČEVI)

Četvrtak

11.00: (2,75) Hatajspor  (3,05)  Genčlerbirligi (2,55) 
11.45:  (4,70) Darika  (3,60)  Antalija (1,70) 
16.00:  (1,45) Ahisar  (4,30)  Karagumruk (6,25) 
18.30:  (5,10) Giresun  (3,60)  Fenerbahče (1,65) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Abiola DaudaFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara