""
""

DEJVIS KUP: Troicki prokockao veliku šansu, sad nam je potrebno čudo za polufinale

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.13. | 08:27

Sem Kveri posle pet setova i tri sata i 23 minuta igre savladao Viktora 3:2 (7:6, 3:6, 4:6, 6:1, 6:4) i izjednačio na 1:1 u pobedama u četvrtfinalnom duelu SAD i Srbije u Bojsiju

 

Izabrane vesti

Lepo je krenulo, ali je ubrzo sve vraćeno na nulu. Posle ubedljivog trijumfa Novaka Đokovića nad Džonom Iznerom, Srbija nije uspela da preko Viktora Troickog povede sa 2:0 u pobedama protiv Amerikanaca u njihovom Bojsiju i dođe na korak od polufinala Dejvis Kupa.

Troicki je posle pet setova i tri sata 23 minuta igre kapitulirao pored Semom Kverijem. Amerikanac gromovitog servisa je na kraju slavio sa 3:2 (7:6, 3:6, 4:6, 6:1, 6:4) i anulriao prednost koju je Srbiji doneo Đoković u meču sa Iznerom. Iako je rezultat 1:1 u pobedama, jasno je da su Amerikanci sada blagi favoriti za prolaz u polufinale s obzirom na kvalitet Boba i Majka Brajana u dublu, kao i formu Viktora Troickog koga očekuje duel sa Iznerom, tako da ni Đokovićeva pobeda nad Kverijem ne bi značila polufinale za naš tim.

A, samo jedan set je delio Viktora od pobede koja bi potpuno demoralisala Amere i odvela Srbiju na prag polufinala, jer je vodio sa 2:1 u setovima. Iako duplo bolje rangiran na svetskoj rang listi, Sem Kveri nije pokazao tu klasu u odnosu na Troickog tokom većeg dela meča. Amerikanac nije imao svoje najbolje veče, napravio je čak 82 neiznuđene greške, ali to Troicki nije umeo da kazni.

Posle po jednog brejka sa obe strane, prvi set je rešen u tajbrejku gde je prevagnulo Kverijevo najjače oružje – servis. Ali, u drugom i trećem setu se potpuno razigrao srpski teniser, Kveri je počeo da greši i za tili čas je došlo do rezultatskog preokreta. Jedan set je delio Troickog i Srbiju od pobede. Ipak, na videlo je izašla bolja fizička sprema Amerikanca, redukovao je broj grešaka, servis je opet počeo da ga služi i Troicki se našao u problemu. Ušlo se u peti svet gde je Troicki pukao pod pritiskom u devetom gemu, dozvolio Kveriju da ga brejkne, a Amerikanac već u sledećem gemu na svoj servis overio pobedu.

Srbija je sada u znatno nepovoljnijoj situaciji od Amerikanaca. Danas se se igra dubl meč u kojem su Amerikanci veliki favoriti jer ih predstavlja najbolji teniski tandem u poslednjih desetak godina Bob i Majk Brajen, dok će za Srbiju igrati Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, mada postoje šanse i da Đoković zameni Bozoljca. Meč počinje večeras u 21.00 časova. 


tagovi

Dejvis kupEvropaSem KveriSrbijaViktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara