"Vitolo"
"Vitolo"

Delbojevska mućka Atletika - Vitolo sam plaća obeštećenje od 40.000.000, Las Palmasu top igrač za džabe i 5.000.000 pride

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.17. | 11:59

Jedan od najinteresantnijih transfera leta

VitoloDa je 70-ih i 80-ih godina prošlog veka fudbal bio unosan kao danas, braća Troter iz kultne serije "Mućke" verovatno bi u onom kombiju na tri točka povremeno povezla i ponekog igrača. Pre ili kasnije, može biti da bi se umuvali i u Upravni odbor nekog kluba. I verovatno bi sve tom izgledalo kao ovih dana na "Visente Kalderonu". U pokušajima da zaobiđe Fifinu transfer zabranu, Atletiko je osmislio nekoliko klasičnih "delbojevskih" manevara.

Sve zbog velike želje Dijega Simeonea - Vitola.  Kad Čolo nešto zacrta u glavi to mora da se desi. Na ovaj ili onaj način. A kako je 27-godišnji fudbaler posle četiri sezone u Andaluziji rešio da napusti “Sančez Pishuan“, Jorgandžije su morale da deluju promptno.

Izabrane vesti

Fifina pravila znatno su to otežavala, pa je osmišljena krajnje originalna taktika. Da bismo pojednostavili raščinićemo je po koracima.

Korak broj 1: Atletiko će prvo pozajmiti 40.000.000 evra Vitolu kako bi on sam mogao da otkupi svoj ugovor od Sevilje i tako postane slobodan igrač.

Korak broj 2: Vitolo potpisuje šestomesečni ugovor za Las Palmas. Klub sa Kanarskih ostrva mu garantuje minutažu - za njega vrlo bitno zbog predstojećeg Mundijala u Rusiji - dok Atletiko za tu uslugu Las Palmas nagrađuje sa 5.000.000 evra. U stvari, Las Palmas je prilikom prodaje Vitola u Sevilju 2013. godine sačuvao 12,5 odsto u fudbalerovom ugovoru koje je trebalo da dobije od narednog transfera. Sada de fakto transfera nema, jer Vitolo dolazi kao slobodan igrač, ali će Jorgandžije svakako nadoknaditi Las Palmasu za uloženi trud, iako će to značiti dodatnih 5.000.000 troška za Madriđane.

Korak broj 3: Vitolo 1. januara postaje slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Las Palmasom i potpisuje ugovor za Atletiko. Zauzvrat, Jorgandžije mu oproštaju “dug“ od 40.000.000. Dobijaju igrača koji nije pauzirao, a pritom nije ni igrao u Evropi što znači da će Simeone moći da na proleće na njega računa i na međunarodnoj sceni.

Šuškalo se o svemu još pre mesec dana, ali sada je ceo proces zaokružen. Čelnike Sevilje niko nije ni zvao. Uprava Atletika sve je dogovorila sa Vitolovim ocem. S obzirom na to da će biti aktivirana klauzula iz ugovora sa Andalužanima Sevilja se ništa ni ne pita. Dobro su promislili u Madridu. Sve je ovo po "pe-esu".

Ko neće - nađe opravdanje. Ko hoće - nađe način.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atletiko MadridEvropaLas PalmasPrimeraSeviljaŠpanijaVitolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara